15 Kasım 2017 12:32

TOKİ konutlarının olduğu bölgede 1 yılda 26 cenaze çıkarıldı

Şırnak, Cizre, Nusaybin ve Yüksekova’da TOKİ inşaatları sürerken konutların yükseldiği bölgeden bir yılda 26 cenaze çıkarıldı!

Paylaş

Şırnak, Cizre, Nusaybin ve Yüksekova’da yasaklardan sonra binlerce evin yıkıldığı mahallelerde TOKİ konutlarının yapımı sürüyor. Konutların yükseldiği bölgelerde son bir yılda en az 26 cenaze çıkarılırken, halen bu bölgelerde cenazelerin olduğu tahmin ediliyor.

2015 ile 2016 yılları arasında ilan edilen sokağa çıkma yasakları sonrası binlerce evin yıkıldığı Şırnak merkez ve Cizre ilçesi, Mardin’in Nusaybin ve Hakkari’nin Yüksekova ilçelerinde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan konutların inşası sürüyor. 

Yasaktaki çatışmalar esnasında çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği kentlerde yapımı süren konutların kazı çalışmalarında şimdiye kadar en az 26 cenaze çıkarıldı. Çıkarılan cenazelerin bazıları farklı illerdeki adli tıp kurumlarına gönderildi, bazıları ise çıkarıldığı kentte bulunan kimsesizler mezarlıklarına defnedildi.

ÇIKARILMAMIŞ CENAZELER VAR

Çatışmaların yoğun yaşandığı ve yıkımın büyük olduğu Şırnak, Cizre ve Nusaybin’de halen çıkarılmamış cenazelerin bulunduğu tahmin ediliyor. Konutların yapıldığı bölgelerden yer yer ağır kokuların gelmesi bu ihtimali güçlendiriyor. Yine Cizre’deki yasak döneminde ambulans beklerken öldürülen 9 kişinin cenazelerine halen ulaşılmış değil. Avukatların daha önce bölgedeki cenaze tespit işlemlerinin henüz bitirilmemesinden kaynaklı çalışmalarının durdurulması için yaptığı başvuruya ise halen cevap verilmedi. (Şırnak/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Şişli EML önünde velilerden AVM protestosu

SONRAKİ HABER

AKP, madenleri özelleştiren tasarının çıkarılmasını reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...