15 Kasım 2017 12:24

Kumru'da protesto: Taş ocağı çevreyi tahrip ediyor

Ordu'nun Kumru ilçesinde Güneycik mahallesi sakinleri, belediye ve özel şirket tarafından işletilen taş ocağını protesto etti.

Paylaş

Ordu’nun Kumru ilçesinde Güneycik mahallesi halkı bölgede bulunan, Kumru Belediyesi ve özel bir şirketin işlettiği taş ocağını protesto etti. Kumru Belediyesi önüne yürüyen mahalle halkı, burada bir basın açıklaması yaptı.

Kitle adına açıklama yapan Murat Ankara, “Mahallemizde bir süredir faaliyette olan taş ocağı gürültüsüyle, tozuyla, nakliye kamyonlarıyla bizleri canımızdan bezdirmiştir. Faaliyetin iptal edilmesi için açtığımız davayı üç yıl önce kazandık, ancak şirket yeniden izin alarak bir yıldır çalışmalarını sürdürmektedir” diye konuştu.

‘MAHALLELİ KAPISINI PENCERESİNİ AÇAMAZ OLDU’

Taş ocağındaki çalışmalar ve taşın nakliyesi sırasında oluşan tozun mahallede çevre kirliğine neden olduğunu söyleyen Ankara, “Şirket taahhüt ettiği hiçbir önlemi almamıştır. Bir saat içinde en fazla 4 kamyon sefer yapacak demiş, 7-8 kamyonun sefer yaptığına tanık olduk. Taşıma sırasında kamyonların üzerleri branda ile örtülerek toz yapması engellenecek demiş, kapatmamıştır. Günde iki kez arazözle yollar ıslatılacak, demiş ama ıslatmamıştır. Mahalleli kapısını penceresini açamaz, çamaşırını dışarıya asamaz hale gelmiştir.
Sebzelerimizin ve meyvelerimizin yaprakları toz içinde kalmış, ürünlerimiz eski verimini ve kalitesini yitirmiştir” sözleriyle tepki gösterdi.

KAMYONLAR MAHALLELİYİ TEDİRGİN EDİYOR

Mahalleye yakın bir yerde bir taş ocağı olmasının sakıncalarını ilgili kurumlara bildirdiklerini ancak yeterli bir yanıt alamadıklarını dile getiren Ankara, “En korktuğumuz şey geçen hafta başımıza geldi ve şirketin nakliye kamyonu mahallemizin ortasından geçen yolda bir kaza yaptı.
Bunun olabileceğini önceden söyledik, çünkü yolumuz dar ve kamyon sürücüleri araçlarını çok hızlı kullanıyorlar. Yolun üzerinde bir okulumuz var. Öğrenciler okula girip çıkarken korkuyorlar, aynı şekilde veliler de tedirgin” şeklinde konuştu.

‘SAĞLIKLI BİR ÇEVREDE YAŞAMAK İSTİYORUZ’

Taş ocağının kurulmasının ardından suların kesilmeye başladığını ve kirlendiğini aktaran Ankara, şöyle konuştu: “Bizler sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyoruz, bu hakkı savunmak için elimizden geleni yapacağız. Bizler buralarda doğduk, buralarda büyüdük; çocuklarımız da buralarda, sağlıklı bir şekilde büyüsün istiyoruz” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Manavgat-Ilıca’ya cezaevi, Meclis gündemine taşındı

SONRAKİ HABER

Şişli EML önünde velilerden AVM protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...