15 Kasım 2017 11:28

Sağlık Bakanlığında kadro değişikliği tarikat savaşı mı?

CHP'li Yıldız, ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın kaldırılmasının Sağlık Bakanlığında ciddi bir kadro yaratılmasına neden olduğunu ifade etti.

Paylaş

‘Sağlıkta devrim” sloganıyla 2011 yılında yürürlüğe giren ‘sağlıkta dönüşüm programı’ ağustos ayında yine bir KHK ile kaldırıldı.Sağlık kurumlarının bütün organizasyonunu yakından ilgilendiren bu uygulamanın kendisi gibi kaldırılması da tartışma yarattı.

Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a,‘Sağlıkta Dönüşüm Programının yürürlükten kaldırılmasının ardından Sağlık Bakanlığında ciddi bir kadro yaratılmasına neden olduğunu ifade etti. Biçer, “Bu rakam Sağlık Bakanlığında 9.831 yeni kadro demek. Acaba bu dönüşümün nedenini, bu kadro değişikliğinin, son zamanlarda giderek güçlendiği herkesin malumu olan Menzil tarikatını Sağlık Bakanlığından tahliye edip başka bir tarikatın egemenliğine sokmak üzere yapılmış bir tarikatlar savaşı olarak görebilir miyiz?​” diye sordu.

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer
CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer

'HASTANE ARAZİLERİ ŞİRKETLERE Mİ VERİLECEK?'

Özel şirketlere tahsis edilen hazine arazileri üzerine yapılan Şehir hastaneleri de Biçer’in gündemindeydi.“Şehir hastaneleri İngiltere’de çöktü,İngiltere’den aldığımız bir sistemdi, orada çöktü. Kapatılacak eski hastanelerin yerine AVM, rezidans, otel vesaire yapılacak mıdır? Bu eski hastane arsalar sözleşmelerde şirketlere verilmiş midir?​” diye sordum.Şöyle bir cevap geldi Sağlık Bakanlığınızdan: “Bunlar Danıştay kararıyla iptal edilmiştir.” Yani Allah’tan ki Danıştay var, iptal etti bunu Sayın Bakan, yoksa bu arazilerin ne olacağı hepinizin malumuydu” şeklinde konuşan Biçer, Şehir Hastaneleri ihaleleri ile ilgili verilerin paylaşılmadığını söyledi.Farklı tarihteki bir soru önergesine ise ‘Eski hastanelerin arazileriyle ilgili inisiyatif İl Sağlık Müdürlüklerine verilmiştir.’ şeklinde çelişkili bir cevap geldiğine dikkat çeken Biçer, “Sağlık müdürlükleri Danıştay kararına rağmen nasıl bu konuda inisiyatif sahibidir? Bunu öğrenmek istiyorum” diye sordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Muhammet, arasından geçtiği vagonların altında kalarak öldü

SONRAKİ HABER

Yeni Şafak Yazarı Cemile Bayraktar'a 'iftira' davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...