15 Kasım 2017 11:09

HDP’li Yıldırım’a bir tahliye; tutukluluğu sürecek

Tutuklu HDP'li Gülser Yıldırım, tutuklu bulunduğu bir dosyadan tahliye edildi. Ancak Yıldırım'ın tutukluluğu başka bir davadan devam ediyor.

Paylaş

Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu bulunduğu dosyadan tahliye edildi. Yıldırım bir başka davadan da tutuklu yargılandığı için tutukluluğu devam edecek. Anayasa Mahkemesi yarın Gülser Yıldırım’ın başvurusunu değerlendirmek üzere toplanacak. Dosyasının “AİHM telaşından” dolayı gündeme geldiğini belirten HDP’liler, bir yıldır devam eden hukuksuzluğunda son bulmasını istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım hakkında “örgüt propagandası yapmak” ve “halkı kin ve nefrete teşvik etmek” iddialarıyla açılan davanın 5’inci duruşması görüldü. Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Mardin HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il örgütü yöneticileri katıldı. 4 saat geç başlayan duruşmaya Yıldırım, SEGBİS’le katıldı.

‘SEGBİS KABUL ETMİYORUM’

Kürtçe tercüman eşliğinde savunma yapan Yıldırım, SEGBİS üzerinden savunma yapmayacağını dile getirerek, "Ben savunmamı burada değil sizin huzurunuzda yapmak istiyorum. Dosyadaki fezlekeler çok fazladır. Bunun için kendimi hazırlamam gerekiyor. Bu şekilde yargılanmamı kabul etmiyorum. Bu şekildeki yargılama sağlıklı olmaz. Savunma için süre talep ediyorum" dedi.

‘VEKİLLERDEN ÖZÜR DİLENMİŞTİ’

Yıldırım’dan sonra konuşan avukatlar ise, bir konuşma nedeniyle müvekkillerinin tutuklu bulunmasının Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarına aykırı olduğunu dile getirdi. Avukat Erdal Kuzu, "İnsanların söyleyemediği şeyleri söylemesi ve muhalefet yapması için kendi vekilini seçer. Siyasal gerekçeler ve iddialarla başlatılan soruşturma önümüze bir dava dosyası halinde gelmiştir. 90'lı yıllarda yine aynı şeyler yaşanmış, bu yaşananlardan sonra 2000'li yıllarda Türkiye bu vekillerden özür dilemiştir” diyerek tahliye talep etti.

BAŞKA DOSYADAN TUTUKLULUĞUNA DEVAM

Avukatların talebinden sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, “Yıldırım’ın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile bu suç için öngörülen hapis cezasının süresi" dikkate alınarak, tahliyesine karar verdi. 
 
Mahkeme, duruşmayı 31 Ocak 2018 tarihine erteledi. 
 
Yıldırım’ın, hakkında “örgüt yöneticiliği” iddiasıyla açılan başka bir dava dosyasından dolayı tutukluluğu sürecek. (Mardin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya ve İran Moskova’da Astana sürecini görüştü

SONRAKİ HABER

İzmir Büyükşehir’de ilk ihale İZELMAN’ın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...