15 Kasım 2017 11:05

Rusya ve İran Moskova’da Astana sürecini görüştü

Rusya’yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Huseyin Cabir Ensari, Moskova’da üst düzey Rus yetkilileriyle Suriye krizinin çözümünü ele aldı.

Paylaş

Rusya’yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Huseyin Cabir Ensari, Moskova’da üst düzey Rus yetkilileriyle Suriye krizinin çözümünü ele aldı. Görüşmelerde Astana Süreci’nin garantör ülkeleri olan Rusya, Türkiye ve İran’ın Türkiye’nin son çabaları ve girişimlerinin koordinasyonu üzerinde duruldu. 

İran medyasına göre, Astana Süreci’ne katılan İran heyetine başkanlık eden Huseyin Cabir Ensari, Moskova’da aralarında Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Savunma Bakan Yardımcısı Aleksander Forim ve Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksander Lavrentiev'in bulunduğu üst düzey yetkilileri ile de bir araya geldi.  

Suriye krizinin ilişkin konuların ele alındığı görüşmelerde Suriye’deki son gelişmeler üzerinde duruldu. Toplantılarda ayrıca Astana Süreci’nin garantör ülkeleri Rusya, Türkiye ve İran’ın son çabaları ve girişimlerinin koordinasyonuna yönelik görüşmeler de yapıldı. 

Mehr İngilizce’ye göre, görüşmeler öncesi gazetecilere konuşan Ensari, Astana Süreci’nin sonuçlarını değerlendirileceğini belirttiği toplantıların Suriye’deki eylemlerin koordinasyonu açısından yararlı olacağı umudunu dile getirdi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Rant uğruna kültürel ve tarihsel dokuya zarar veriliyor

SONRAKİ HABER

HDP’li Yıldırım’a bir tahliye; tutukluluğu sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...