15 Kasım 2017 10:43

Avukatlar, adliyelerin tek çatıda toplanmasını istedi

Ankara Barosu avukatları, Ankara'daki adliyelerin tek çatıda toplanması talebiyle Ankara Adliyesi önünde temsili temel atma töreni düzenledi.

Paylaş

Ankara Barosu avukatları, Ankara’da bulunan adliyelerin tek bir çatıda toplanması talebiyle temsili temel atma töreni yaptı. Yapılan açıklamada, fiziki dağınıklığın, avukatları, adliye personelini ve vatandaşları olumsuz etkilediğine değinilerek “Artık adalet yerini bulsun!” denildi. 

Avukatların başlarında baret, ellerinde küreklerle yaptığı açıklamada, Ankara’daki adliyelerin, şehrin dört bir yanına savrulmuş ve adalet dağıtmak için dizayn edilmemiş, otel binalarından devşirme yapılar olduğu ifade edildi. Yakın bir tarihe kadar Ankara Adliyesinin Sıhhiye’de bulunan merkez binasının nispeten derli toplu bir yapı arz ettiği belirtilen açıklamada, 2013 yılından bu yana icra mahkemeleri ve icra müdürlüklerinin, asliye ticaret mahkemelerinin, asliye hukuk, sulh hukuk ve tüketici mahkemelerinin taşındığı dile getirildi. Açıklamada, aynı yargı kolundaki mahkemelerin bile fiziken farklı yerlerde bulunduğunun ve bunun da avukatların mesleğini layıkıyla yerine getirmesini engellediğinin altı çizildi. Taşınma ve kira maliyetinin çokluğuna karşın, Adalet Bakanlığının yeni bir adalet sarayı yapmayı tercih etmediğine değinilen açıklamada, yeni taşınılan binaların altyapı yetersizliğine dikkat çekildi. Açıklamada, avukatların yanı sıra adliye personelinin de sürekli taşınma halinden etkilendiği, bu nedenle işlerini gerçekleştirmede zorluk yaşadıkları ifade edildi. Adalet arayan vatandaşların adaletin yerini bulamadıkları dile getirilen açıklamada,  “Artık adalet yerini bulsun!” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Genel-İş üyeleri ayrımsız ve güvenceli kadro istedi

SONRAKİ HABER

Antalya Gazipaşa'da MHP'den 150 istifa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...