15 Kasım 2017 08:22

Taşeronla ilgili bildik açıklama: Çalışmalar devam ediyor

CHP’li Ömer Fethi Gürer’in taşeron işçilerle ilgili istediği geniş açıklama talebine hükemetten bildik cevap geldi ‘Çalışmalar devam ediyor’

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda, yıllardır kadro beklentileri devam eden taşeron işçileri gündeme getirdi. Gürer, kadroya alınması düşünülen taşeron işçilerle ilgili geniş bir açıklama yapılmasını istedi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusunu yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal “Bu konuda yapılacak yasal düzenlemenin yılbaşından önce çıkması noktasında Hükûmet olarak bir irademiz var. Bu konuda da yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

SORULAR ÇOK

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Torba Yasa Tasarısının görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada Hükûmetin iki yıl önce üç ay içinde kadro sözü verdiği taşeron işçilerin, aradan geçen zamana rağmen, hâlâ beklentilerini sürdürdüklerini belirtti. Hükûmet tarafından yapılan en son açıklamada bu yıl bitmeden taşeron işçilerin kadroya alınacağının ifade edildiğini ancak içeriğiyle ilgili net bir açıklama yapılmadığını kaydeden Gürer Hangi statüdeki taşeron işçiler kadroya alınacak? Kadroya alınacak olan taşeron işçi sayısı ne kadar? Hükûmetin 'kadro' diye açıkladığı sistemin içeriği nedir?​” gibi soruların kamuoyunda merak konusu olduğunu ifade etti.

Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda taşeron işçilerle ilgili konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Diğer bir yandan, kamuda taşeron firmada senede dokuz ay, on ay çalışan işçiler tedirgin. Özellikle, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan bu kapsamdaki taşeron işçilerin kadroya alınmayacağı söyleniyor, bu doğru mudur? Bu konuda kamuoyunda merak edilen soruların yanıt bulması, en azından tedirginlik yaşayan taşeron işçilerin merakının giderilmesi için açıklamanız olacak mıdır?​”

BAKAN AĞBAL AÇIKLAMA YAPTI

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusunu yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal: “Öncelikle Sayın Gürer kamuda çalışan taşeron işçilerle ilgili olarak şu anda bu konuyla ilgili ilgili bakanlıklar çalışmalarını belli bir noktaya getirdiler. Ekonomi Koordinasyon Kurulunda bu konuyla ilgili toplantılar yapıldı. Birçok konu bu toplantılarda gündeme geldi. Kapsam da dâhil olmak üzere statü, ileriye dönük haklar, sağlanacak imkânlar gibi çok sayıda başlık var. Biraz önce sizin ifade ettiğiniz kapsamla ilgili Millî Eğitim Bakanlığı özelinde söylediğiniz hususla ilgili verilmiş herhangi bir karar yok, böyle bir konu gündeme de gelmedi. Dolayısıyla, bunu en azından özel olarak belirtmiş olayım. Bu çalışmaları süratle tamamlayıp Bakanlar Kuruluna getireceğiz. Bakanlar Kurulunda da sizin ifade ettiğiniz bütün hususlarla ilgili konularda Hükûmet olarak kararımızı verdikten sonra en kısa zamanda olacağını tahmin ediyorum. Bu kanun tasarısını meclise getirmek istiyoruz. Sayın Başbakanımız da daha önce ifade etmişlerdi. Bu konuda yapılacak yasal düzenlemenin yılbaşından önce çıkması noktasında Hükûmet olarak bir irademiz var. Bu konuda da yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.(İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Posco Assan’da sendikaya üye olan 2 işçi işten atıldı

SONRAKİ HABER

'Aile Arasında'nın fragmanı yayınlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...