Ambulanstan önce gelen TOMA delilleri ezdi

10 Ekim katliamına dair yeni MOBESE görüntüleri çıktı. Görüntülerde, patlama sonrası alana giren polis araçlarının delilleri tahrif ettiği görülüyor.

15 Kasım 2017 07:46
Paylaş

Ankara’da 10 Ekim 2015’te IŞİD tarafından gerçekleştirilen ve 102 kişinin yaşamını yitirdiği katliama ilişkin dava dosyasına yeni MOBESE kayıtları eklendi. Canlı bomba saldırısından hemen sonraki anlara ait MOBESE görüntülerinde, Sıhhiye yönünden bir TOMA’nın saat 10.17’de alana giriş yapmaya çalıştığı görülüyor. 1 dakika sonra ise polisler yaralılara müdahale etmeye çalışan miting katılımcılarına gaz bombası atıyor. Saldırı sonrası yüzlerce yaralının bulunduğu alana gaz bombası atılması çok tepki toplamış ve gaz atan polislerle emri veren amirlerin de yargılanması istenmişti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre saat 10.24’te Gençlik Parkı yönünden 2 adet TOMA patlama sonrası muhtemel delillerin etrafa saçıldığı alana geliyor. TOMA’lar bu sırada alandaki delilleri ezerek ilerlerken; çevredeki yurttaşlar ise yaralıların ezilmesini önlemek adına araçların önüne geçiyor. Alanda henüz yaralılar ve cenazeler varken TOMA’ların alana girmeye çalışmasına tepki gösteren yurttaşlar, TOMA’ları alandan uzaklaştırıyor.

Alana ambulanslardan önce gelen zırhlı polis araçlarının alana yardım için gelmeye çalışan ambulansların girişini de engellediği görülüyor.

İLK İKİ AMBULANS GERİ GİDİYOR

Alana girmek isteyen ilk TOMA saat 10.17 ve diğer 2 TOMA ise 10.24’te girmeye çalışırken, ilk 2 ambulans ise 10.16’da alana geliyor. Ancak ambulanslar yaralılara müdahale etmeden geri dönüyor. Bu sırada yurttaşlar ambulanslara tepki gösteriyor. Yaralılara müdahale eden ambulans ise 10.18’de alana giriş yapıyor. Yaralılara ilk etkili müdahalenin olaydan 45 dakika sonra yapıldığı daha önce meslek odalarının raporlarına yansımıştı.

AKREP TİPİ ARAÇLAR YARALILARA YARDIMI ENGELLİYOR

10.27 sularında Yenimahalle yönünden bir ambulans ve 2 adet akrep tipi zırhlı araç, katliamın yaşandığı alana arka arkaya geliyor. Zırhlı araçların önündeki ambulans yaralıları ve cenazeleri ezmemek için duruyor. Ancak çevredeki yurttaşların tüm engellemelerine rağmen akrep tipi 2 araç, duran ambulansın yanından geçerek yoluna devam ediyor. Polislerin akrep tipi araçlarla geçişi sırasında yurttaşların, yerde kalan yaralılara da müdahale ettiği görülüyor. Akrep tipi araçlar ise yardım etmek isteyen yurttaşlara çarparak ilerliyor. Bu sırada yurttaşlar polislere tepki gösteriyor. Görüntülerdeki zırhlı araçların plakaları net bir şekilde görülüyor. (MA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Ağrı'da çatışma: 1 uzman çavuş hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

'Röveşatacı genç' ailesiyle bir araya getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...