04 Ağustos 2012 05:07

Tüzel: Barış için daha çok çalışmalıyız

İstanbul Bağımsız Milletvekili ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu Üyesi Levent  Tüzel, İstanbul Başakşehir ve Bahçelievler ilçelerinde bir dizi etkinliğe katıldı.  RAMAZAN ETKİNLİĞİNE KATILDIBaşakşehir Belediyesinin Şahintepe’de düzenlediği ramazan etkinliklerine katılan Milletvekili Tüz

Tüzel: Barış için  daha çok çalışmalıyız
Paylaş

RAMAZAN ETKİNLİĞİNE KATILDI

Başakşehir Belediyesinin Şahintepe’de düzenlediği ramazan etkinliklerine katılan Milletvekili Tüzel burada yaptığı konuşmada, daha güçlü bir muhalefet için bir araya gelinen HDK’nin; tüm işçilerin, emekçilerin, ezilenlerin sesi olmaya çalıştığını belirterek sistemin mağduru olan herkesi HDK içinde siyaset yapmaya davet etti.  

İLK SÖZ KOÇAK’IN

Ramazan etkinlikleri kapsamında her gece bir yöre derneğinin düzenlediği programın sahne aldığı Şahintepe’de, Şahintepe Derneğinin davetlisiyle yerel sanatçılar ve Agire Jiyan sahne aldı. İki bini aşkın Başakşehirlinin ilgiyle dinlediği, halaylar çektiği müzik dinletisinden sonra sahneye ilk olarak BDP İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Koçak çıktı. Son günlerde yaşanan ırkçı saldırıları hatırlatan Koçak, daha örgütlü bir mücadeleyle bu tür saldırıların önüne geçilebileceğini kaydetti. Koçak, “Barışı daha yüksek sesle haykırmalıyız” dedi.  

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Söz alan Milletvekili Tüzel, halkı bir araya getiren bu tür etkinliklerin gayet güzel olduğunu belirterek, emeği geçen yetkililere teşekkür etti. Son günlerde iç ve dış politikada yaşanan gelişmeleri değerlendiren Tüzel, Türkiye’de yaşayan Kürt halkına haksızlık yapıldığını ifade etti. Bu haksızlığın giderilmesi için halklar arasındaki dayanışmayı vurgulayan Tüzel, “En fazla Türkler, Kürtlerin haklarını savunması gerekir” dedi.  İnsanların ana dilini konuşmasının en doğal hakları olduğunu vurgulayan Tüzel, “İnsanların dillerini konuşmasını engellerseniz, demokratik haklarını yasaklarsanız,  kültürlerini yaşamasına izin vermezseniz nasıl barışı sağlayabilirisiniz?​” diye sordu.  

HALKI HDK’YE ÇAĞIRDI

Seçimlerden önce vermiş oldukları sözleri yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Tüzel daha güçlü bir muhalefet oluşturabilmek için HDK etrafında bir araya geldiklerini kayderek, halkı HDK’de siyasete çağırdı. Yeni anayasa çalışmalarına dair bilgi veren Tüzel, “Yeni anayasa sürecinin belirleyicisi, talepleri etrafında mücadele edecek olan halktır” dedi. Tüzel, halkın yeni anayasa sürecine daha etkin katılımını istedi.  

‘ARTIK ÖLÜM İSTEMİYORUZ’

Ülkemizde süren savaşa değinen Tüzel, “Artık ölümlerin yaşanmasını istemiyoruz. Barış, kardeşlik ve eşit haklar temelinde bir arada yaşamak istiyoruz. Bunun için de her zamankinden daha fazla çalışmamız gerekir” dedi.  

ESNAF ZİYARETİNE KATILDI

Tüzel’in diğer bir adresi de, Bahçelievler Çavuşpaşa’da kurulan pazardı. Burada esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden Tüzel, halkın sorunlarını dinledi. Tüzel daha sonra Kanarya Mahallesi’nde düzenlenen iftara katılmak için oradan ayrıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gül valiler kararnamesini onayladı

SONRAKİ HABER

AKP tezkere İçİn var gücüyle çalışmıştı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...