14 Kasım 2017 21:10

ABD'de silahlı çatışma okulda sonlandı: 5 ölü

ABD'nin California eyaletindeki bir ilkokulda sonlanan silahlı çatışmada, saldırgan dahil beş kişi öldü, iki çocuk yaralandı.

Paylaş

ABD'nin California eyaletinde silahlı çatışma yaşandı. Bir ilkokulda sonlanan silahlı çatışmada beş kişi hayatını kaybetti, iki çocuk da yaralandı.

Reuters'in aktardığına göre polis sözcüsü, saldırganın emniyet güçlerince vurularak öldürüldüğünü duyurdu. Saldırının sebebi henüz netlik kazanmadı.

Yetkililer, olayın Tehama kentinde saldırganın bulunduğu evde başladığını açıkladı.

Polis ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından saldırganın kaçtığını ve bölgedeki ilkokula doğru ateş açarak ilerlediği bildirildi.

Thema Şerif Yardımcısı Rhil Jonston, KCRA haber ajansına verdiği demecinde, olayın duyulmasının ardından yaklaşık yüz polisle operasyon başlatıldığını ve ilkokulun boşaltıldığını söyledi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ülkede yaklaşık bir hafta önce Teksas'taki bir kilisede düzenlenen silahlı saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmişti. Teksas'tan beş hafta önce ise Las Vegas'taki bir müzik festivali katılımcılarına açılan ateş sonucu 58 kişi öldürülmüştü. Yaşanan saldırılar bireysel silahlanma tartışmalarını tekarar gündeme getirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Özel liselerin MEB sınavıyla öğrenci alması kesinleşti

SONRAKİ HABER

Trump'ın oğlu, Wikileaks'le yaptığı yazışmaları yayınladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa