14 Kasım 2017 20:40

Özel liselerin MEB sınavıyla öğrenci alması kesinleşti

Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, özel liselerin MEB'in merkezi sınavıyla öğrenci alacağının kesinleştiğini duyurdu.

Paylaş

TEOG'un kaldırılması sonrası yaşanan kaosta tartışma konularından biri de özel okulların nasıl öğrenci alacağıydı. Özel Okullar Derneği geçtiğimiz hafta bu yıl merkezi sınavla öğrenci almak istediklerini duyurmuştu. Bu karar kesinleşti.

Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, özel okulların bu yıl MEB sınavıyla öğrenci alacağının kesinleştiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sınavla öğrenci almak isteyen özel okullarla yapılan toplantıda, ortak bir görüşle bu yıl için Bakanlığımızın yapacağı sınavın sonuçlarına göre değerlendirme ve yerleştirme yapılacağı daha önce belirtilmişti. Bugün Bakanlığımızla onay alma ve teknik detaylar konusunda yapılan görüşme sonucu, sınavla öğrenci almak isteyen özel okullarımıza, Bakanlığımızın yapacağı sınavın sonuçları kullanılarak yerleştirme yapılacağı netleştirilmiştir.Özel okullara öğrenci alımına ilişkin kayıt takvimi geçen yıl olduğu gibi yapılacaktır. Kayıt süreci ve yerleştirmeye dair esaslar, Bakanlığımızın sınav sistemi ile ilgili açıklayacağı bilgiler çerçevesinde ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır."

TEOG'un kaldırılması sonrası Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklanan yeni sistemde, öğrenciler adreslerine en yakın 5 okulu tercih edebiliyor. Nitelikli okullara gitmek isteyen öğrenciler ise Haziran ayında merkezi sınava girecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BM 'katil robotların yasaklanmasını' tartışıyor

SONRAKİ HABER

ABD'de silahlı çatışma okulda sonlandı: 5 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...