14 Kasım 2017 19:25

Deprem sonrası ırkçı tweet atan yönetici işten atıldı

Irak-İran sınırında meydana gelen 7.3'lük deprem sonrası Twitter hesabından ırkçı paylaşım yapılan Acıbadem yöneticisinin işine son verildi.

Paylaş

Acıbadem Sağlık Grubu, Irak-İran sınırında meydana gelen ve en az 500 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlaanan 7.3'lük depreminin ardından, Twitter hesabından ırkçı paylaşım yapılan yöneticisinin işine son verdi. Kurumdan yapılan açıklamada, "Acıbadem; din, dil, ırk gibi her türlü ayrımcılığın karşısındadır ve karşısında olacaktır" ifadelerine yer verildi.

Acıbadem yöneticisi Öznur Ilgar’ın Twitter hesabından depreme ilişkin yapılan paylaşımda “Hayır hazır deprem olmuşken bırakalım gebersinler” ifadeleri kullanmıştı.

Ilgar, paylaşımı kendisinin yapmadığını ve hesabının hacklendiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. Acıbadem Sağlık Grubu ise yaptığı açıklamada Ilgar’ı açığa aldıklarını duyurdu.

Acıbadem Sağlık Grubu’nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, yapılan incelemenin ardından Öznur Ilgar’ın işine son verildiği belirtildi. Açıklamada, “İnsan sağlığı odaklı hizmet sunan, Hipokrat yemini etmiş binlerce uzmanın çalıştığı, temel insan haklarını benimsemiş bir kurum olarak Acıbadem; din, dil, ırk gibi her türlü ayrımcılığın karşısındadır ve karşısında olacaktır” denildi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Belediyesinde bazı daire başkanlıkları kapatıldı

SONRAKİ HABER

BM 'katil robotların yasaklanmasını' tartışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa