14 Kasım 2017 16:54

Danimarka'dan atılan IŞİD üyesi Türkiye’ye gönderilecek

Danimarka vatandaşlığından atılan IŞİD üyesi Enes Çiftçi'nin Türkiye’ye gönderilmesi kararlaştırıldı.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

Danimarka’da Yargıtay, IŞİD saflarında yer alan Türkiye vatandaşı Enes Çiftçi’nin 7 yıllık cezasını onadı ve cezasının bitiminden sonra Türkiye’ye gönderilmesini kararlaştırdı.

Danimarka’da doğup büyüyen ve pizzacılık yapan 25 yaşındaki Enes Çiftçi, 2013-2015 yıllarında Suriye’ye giderek IŞİD saflarına katılmakla suçlanıyordu. Çiftçi,  İlk Kademe Mahkemesi’nde terör örgütü saflarına katılmak ve IŞİD’e 20 bin kron yardımda bulunmak suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırılmış ancak Danimarka vatandaşlığı elinden alınmamıştı.

Kararın temyiz edilmesi üzerine Östre Ladsret Eyalet Mahkemesi, 7 yıllık hapis cezasını onamış ve Çifçi’nin Danimarka vatandaşlığının geri alınmasını kararlaştırmıştı.

Konuyu ele alan Yargıtay, Eyalet Mahkemesi’nin verdiği kararı onayladı ve Çiftçi’nin cezasını bitirmesinden sonra sınır dışı edilmesi ve Türkiye’ye gönderilmesini kararlaştırdı. Kararı ağır bulduğunu söyleyen Çifti’nin avukatı, müvekkilinin hiç bir zaman Türkiye’yle ilişkisinin bulunmadığını, anne ve babasının Danimarka’da yaşadığını söyledi.

Danimarka’da ilk kez ülkede doğan biri hakkında vatandaşlıktan atma ve sınır dışı etme kararı veriliyor.

Daha önce Fas doğumlu Danimarka vatandaşı Said Mansur isimli bir kitapçı, IŞİD’e destek verdiği suçlamasıyla vatandaşlıktan atılmıştı. 

ÖNCEKİ HABER

AB zirvesi öncesi İsveç polisinden geniş güvenlik önlemleri

SONRAKİ HABER

Freedom House: Türkiye internet özgürlüğünde geriledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...