14 Kasım 2017 13:53

Tüm Bel Sen yöneticileri Kocaoğlu ile görüştü

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı ve İzmir şube yöneticileri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'yu ziyaret etti.

Paylaş

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ile Tüm Bel Sen İzmir 1 ve 2 Nolu Şube yöneticilerinin yer aldığı bir heyet İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'yu makamında ziyaret etti. Ziyarette büyükşehir ve bağlı kuruluşlarda çalışan kamu emekçilerinin uzun yıllardır mücadelesini yürüttüğü ulaşım ve yemek talepleri konusundaki beklentileri aktaran sendika yöneticileri, kamu emekçilerinin Türkiye'deki son yıllarda yaşanan gelişmelerden en çok etkilenen kesim olduğunu, iş güvencesinin gasp edilmeye çalışıldığını ve yine Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin yarattığı yoksulluğun etkilerini kamu emekçilerinin yoğun bir biçimde yaşadığını söyledi. 

Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı'yla görüşen sendika yöneticileri, yemek ve ulaşım hakkı konusundaki taleplerini dile getirerek, yürüttükleri mücadeleyi ve çalışanların beklentilerini aktardı. Sendika yöneticileri görüşmede Karcı'ya, hükümetle Ağustos ayında yapılan toplu görüşmeler neticesinde il ve ilçe belediyelerinin çalışanlarına ulaşım kartı sağlamasının önündeki mevzuat anlamındaki son engelin de kalktığını hatırlattı. 

ULAŞIM HAKKI TALEBİNE DAİR SOMUT GELİŞME

Karcı ise, ESHOT'un il ve ilçe belediyelerindeki kamu çalışanların işe gidiş gelişlerinde kolaylık sağlayacak bir ulaşım tarifesi ve kart konusunda bir çalışma yürüttüğünü, bu hazırlık doğrultusunda 2018 yılı başında ESHOT'un üzerinde çalıştığı tarifenin geçerli olduğu bir ulaşım kartını çalışanlara sağlamayı planladıklarını aktardı.Yemek, ulaşım ve kreş hakkı konusunda ısrarlı, eylemli ve faaliyetli bir mücadeleyi sürdürdüklerini, bunun somut sonuçlarını görmeyi olumlu karşıladıklarını belirten sendika yöneticileri de, süreci takip edeceklerini ifade etti.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Egemen Bağış, Kıbrıs vatandaşı oldu

SONRAKİ HABER

Van Barosu: Savunma hakkı ortadan kaldırılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa