14 Kasım 2017 12:01

Suudi Arabistan’da 'Suriye muhalefeti' toplantısı yapılacak

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 22-24 Kasım tarihleri arasında 'Suriye muhalefeti' toplantısı yapılacak.

Paylaş

Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, 200 kadar kişinin tutuklandığı siyasi ve mali operasyon, Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin istifa ettirilmesi ve Filistin Lideri Mahmud Abbas’a yönelik ‘Ya plana uy ya istifa et’ tehdidinin ardından şimdi de Suriye’ye ‘el attı’.

Middle East Eye haber sitesine göre 22-24 Kasım tarihleri arasında Riyad’da “Suriye muhalefeti” toplantısı düzenlenecek. Suriye’de çatışmaları ve cihatçı grupları siyasi ve mali olarak destekleyen Suudi Arabistan özellikle son bir yılda bu ülkedeki gelişmelerin dışında kalmıştı.

Habere göre, toplantı kararı Birleşmiş Milletlerin (BM) “IŞİD sonrası Suriye”yi konuşmak üzere yeni bir Cenevre toplantısı planlamasıyla birlikte alındı. Toplantının “Suriyeli bazı muhalif grupların talebi”yle yapıldığı ve Birleşmiş Milletlerin gözetiminde Cenevre’de doğrudan görüşmeleri sürdürmek üzere ortak müzakere heyeti oluşturmayı amaçladığı belirtiliyor. BM’nin bir sonraki Cenevre toplantısının 28 Kasım’da yapılması planlanıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen Eğitim Sen yöneticisi beraat etti

SONRAKİ HABER

TÜYAP’ta evrim kitaplarına yoğun ilgi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...