14 Kasım 2017 12:04

İhraç edilen Eğitim Sen yöneticisi beraat etti

Adana'da ihraç edildikten sonra yaptığı konuşmada, 'Cumhurbaşkanı’na hakaret' iddiasıyla yargılanan Eğitim Sen yöneticisi Ahmet Karagöz beraat etti.

Paylaş

Adana'da ihraç edildikten sonra yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı’na hakaret" iddiasıyla yargılanan Eğitim Sen Merkez Mali Sekreteri Ahmet Karagöz beraat etti. 

675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Eğitim Sen Merkez Mali Sekreteri Ahmet Karagöz, ihraç edilmelerinin ardından yaptığı konuşmada “Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek” iddiasıyla Adana 22’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı.  
 
Bugün ikinci duruşması görülen davada Karagöz ve avukatı hazır bulundu. Duruşma, kimlik tespiti ile başladı. Duruşmada savunma yapan Karagöz, konuşmasının hakaret içermediğini, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ve yapılan konuşmanın eleştiri maiyetinde olduğunu belirterek, beraatını talep etti. 
 
Mahkeme, Karagöz'ün konuşmalarını ifade özgürlüğü kapsamında “ağır eleştiri” olarak değerlendirerek beraatına karar verdi. (Adana/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

İdil'de evlerin bahçe duvarları yıkılıyor

SONRAKİ HABER

Suudi Arabistan’da 'Suriye muhalefeti' toplantısı yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...