14 Kasım 2017 11:58

İdil'de evlerin bahçe duvarları yıkılıyor

İdil'de “Yeni imar planı” gerekçesiyle evlerinin bahçe duvarları ve ağılları yıkılan yurttaşlar duruma tepkili.

Paylaş

İdil'de “Yeni imar planı” gerekçesiyle evlerinin bahçe duvarları ve ağılları yıkılan yurttaşlar duruma tepkili. HDP’li vekil Leyla Birlik’in Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ile görüşmesi ardından yıkım geçici süreliğine durduruldu. 

Şırnak'ın İdil ilçesinde bazı evlerin bahçe duvarları ve içerisinde bulunan ağıllar, "Yeni imar planı” gerekçesiyle yıkılıyor. Turgut Özal Mahallesi'nde 2 gündür kayyum atanan İdil Belediyesi’ne bağlı iş makineleri, polis ablukasında sürdürdüğü yıkıma mahalle sakinleri tepkili. 
 
Yıkımın makul herhangi bir gerekçesinin olmadığını ifade eden yurttaşlar, kendilerine haksızlık yapıldığını ifade etti. Yıkım kararının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün aldığını ve Valiliğin'de onayladığını kaydeden yurttaşların büyük bölümü, bahçe duvarlarını yeni yaptıklarını dile getirdi. Sokağa çıkma yasağından sonra duvarlarını onardıklarını aktaran yurttaşlar, bahçe duvarları olmadan evlerinin içlerinde ikamet edemeyeceklerini söyledi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün evlerin etrafına çit öreceği iddiasına da tepki gösteren yurttaşlar, bölgedeki tüm evlerin bahçe duvarının olduğunu ifade etti. 

‘EVLER DUVARSIZ BIRAKILIYOR’ 

Bahçeleri yıkılanlar ise, duvarların tekrar onarılmasını istedi. Yurttaşlar, caddelerinin çok geniş olmasına rağmen evlerin duvarsız bırakılmasının kabul edemeyeceklerini belirtti.

HDP’Lİ VEKİL VALİ İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Leyla Birlik konuya ilişkin Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Vali Aktaş,  yıkımın “Yeni imar planı" çerçevesinde caddeleri genişletecekleri gerekçesiyle gerçekleştiğini söyledi. Görüşme sonrası yıkım ekipleri mahalleden ayrıldı. Valiliğin talebi üzerine şu an geçici süreliğine yıkımı durdurduklarını söyleyen yıkım ekipleri, yıkım kararının da Valilik tarafından verildiğini söyledi. (Şırnak/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Mahkemeden zorunlu din dersi kararı: Devlet tarafsız kalmalı

SONRAKİ HABER

İhraç edilen Eğitim Sen yöneticisi beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...