14 Kasım 2017 11:03

Alan Shearer, demansa karşı beynini bağışladı

İngiliz futbolunun efsanelerinden Alan Shearer, demans-futbol bağlantısı araştırmalarında kullanılması için beynini bağışladığını açıkladı.

Paylaş

BBC'nin demansa yakalanan futbolcularla ilgili bir belgeselinde sunuculuk görevini üstlenen Alan Shearer, ölümü sonrası beyninin futbolda kafa vurmanın demansa yol açıp açmadığı araştırmalarında kullanılması için organ bağışında bulunduğunu açıkladı.

DEMANS: Genellikle 50 yaşının üzerinde ortaya çıkan ve çoğu kez yavaş ilerleyici olan, beynin bilgi,davranış ve gündelik yaşamı sürdürme konularında gösterdiği yetersizliktir.

Futbolcuların kariyerleri boyunca toplara kafa vurmaları, defalarca sert şutları kafayla karşılamaları nedeniyle yaşlılıklarında demansa yakalanma ihtimallerinin daha yüksek olduğu iddiaları geçtiğimiz günlerde BBC'de yayınlanan bir belgeselde de dile getirilmişti.

Belgeselin sunuculuğunu İngiliz futbolunun efsanelerinden Alan Shearer yapmıştı.

Alan Shaerer
Alan Shearer, 2006'da futbolu bıraktı.

Shearer ise konuya ilişkin dikkat çekmek amacıyla beynini bu hastalıkların araştırılmasında kullanılması için bağışladığını açıklayarak; "47 yaşındayım. Yakın bir gelecekte CTE (chronic traumatic encephalopathy-kronik travmatik ensefalopati) hastası olmaktan korkuyorum. İskoç nöropatolog Doktor Willie Stewart ile gerekli işlemleri imza altına aldım. Ben öldükten sonra demans-futbol bağlantısı araştırmalarında kullanılması için beynimi bağışladım" diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Lavrov: ABD'nin 'Suriye'den çekilmeme' açıklaması yanlış

SONRAKİ HABER

Gerze’de balık çiftlikleri protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...