14 Kasım 2017 10:57

Lavrov: ABD'nin 'Suriye'den çekilmeme' açıklaması yanlış

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD Savunma Bakanı James Mattis'in 'Suriye'den çıkılmayacağına' dair açıklamasını eleştirdi.

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Savunma Bakanı James Mattis'in BM'nin ABD'ye Suriye'de savaşma izni verdiğine ve ABD ordusunun Suriye'den ancak Cenevre'deki barış görüşmelerinin başarılı olduğunun belli olmasının ardından çıkacağına dair açıklamasını değerlendirdi. Lavrov, Mattis'in Cenevre anlaşmalarıyla ters düşen ifadeler kullandığını söyledi.

Sputnik'in haberine göre Lavrov, "Mattis'in açıklamasını duydum. Bilindiği gibi ABD, her ne kadar Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın koltuktan inmesini ön koşul olarak sunmasa da, Suriye'de yönetim değişikliğini doğru bir adım olarak görüyor. Bu tutum, Cenevre anlaşmalarıyla ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye'deki tek amaçlarının terörle mücadele olduğu yönündeki açıklamasıyla çelişiyor" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de siyasi çözümde mutabık olduklarına ilişkin ortak açıklama yapmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Kulu’da müftülük muhbirliğe zorluyor’ iddiası

SONRAKİ HABER

Alan Shearer, demansa karşı beynini bağışladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...