03 Ağustos 2012 14:07

Siirtliler Sadak’ın görevden alınmasını protesto etti

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’ın, İçişleri Bakanlığı’nın talebi üzerine Danıştay 8. Dairesi’nce görevden alınmasına tepkiler sürüyor. BDP Siirt İl Örgütü, Sadak’ın görevden alınmasını il binasının önünde yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.BDP İl ve ilçe önetic

Siirtliler Sadak’ın görevden alınmasını protesto etti
Paylaş

BDP İl ve ilçe öneticileri ile Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Musa Kurhan, MKM, İHD, TUHADDER, MEYA-DER, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve yüzlerce Siirtlinin katıldığı açıklamada konuşan BDP Merkez İlçe Başkanı Halit Kaçar, Cumhuriyet tarihi boyunca milli iradeden en çok bahseden hükümetin AKP hükümeti olduğunu belirterek; “Ancak Cumhuriyet tarihi boyunca sıkı yönetim dönemleri de dahil olmak üzere hiç bir hükümetin milli iradeyi bu kadar hiçe saymadığını söyledi. Bugün itibari ile cezaevinde 9 vekilin 30’u aşkın belediye başkanının bulunduğunu hatırlatan Kaçar, Batman, Şırnak, Iğdır ve Van illerinde halkın iradesini temsil eden belediye başkanlarının tutuklu olduğunu söyledi.
Sadak’ın sadece yaptığı bir konuşmadan dolayı görevden alındığını belirten Kaçar, Sadak hakkında verilen görevden alma kararının hukuki değil, tamamen siyasi olduğunu dile getirdi. Kürt sorununun bir an önce müzakere ve diyalog ile çözülmesi gerektiğini belirten Kaçar’ın sözlerinin ardından Sadak’a verilen görevden alma kararı 5 dakika boyunca alkış ve ‘Baskılar bizi yıldırmaz’ sloganıyla protesto edildi. (SİİRT)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak’ın yoksul çocukları

SONRAKİ HABER

Ecer ve Çakmaz’ın hayati tehlikesi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...