14 Kasım 2017 10:11

Tartışılan futbolcu Erol Alkan: İnşallah yine çağırırlar

A Milli Takım aday kadrosunda yer alması eleştirilen Erol Erdal Alkan, 'Geleceğimi hoca belirleyecek. İnşallah yine çağrılırım' dedi.

Paylaş

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu tarafından A Milli Takım kampına çağırılması tartışılan 23 yaşındaki futbolcu Erol Erdal Alkan, Arnavutluk maçında da kadroda yer aldı. Hollanda 2. Lig ekiplerinden Dordrecht'te forma giyen Alkan'a Lucescu görev vermedi. Menajerlerin, oyuncunun piyasasını yükseltmek için milli takıma aldırdığı iddia edilen Alkan, karşılaşma sonrasında iddialara ilişkin konuştu.

'SIKINTI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM'

Birtakım yanlış anlaşılmalar olduğunu ve bu yanlış anlaşılmaları düzelttiklerini söyleyen Alkan, "Bazı şeyleri duydum, okudum, doğru olmayan şeyler var. Onları da düzelttik aramızda. Yani bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum" dedi.

'GELECEĞİMİ HOCA BELİRLEYECEK'

Kendi takımında performansına devam edeceğini, A Milli Takımdaki geleceği için kararı Lucescu'nun vereceğini söyleyen Alkan sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendi takımımda performansıma devam edeceğim. Gerisi de ne olacağı hocaya bağlı. Hoca karar verecek. Şu anda 2. Lig'de oynuyorum. Hoca benim 1. Lig'e yükselmemi istiyor. Yani ona bakacağız. Her futbolcu gibi benim de hedefim o dur."

'İNŞALLAH YİNE ÇAĞRILIRIM'

Kamp ortamının çok iyi geçtiğini ve buradaki ortama alışması için iyi bir tecrübe edindiğini belirten Alkan, "Kamp ortamı çok güzeldi. Seviye yüksekti. Benim de bu duruma alışmam için güzel bir dönemdi. İnşallah yine çağrılırım" dedi.

İDDİAYA GÖRE ALKAN'I MİLLİ TAKIMA MENAJERLER YÜKSELTTİ

Habertürk Yazarı Atilla Türker, "Ülkemizde 2. lig takımlarında bile yıllarca yedek kalan Erol Erdal Alkan, bazı kişilerin isteği üzerine Lucescu tarafından A Milli Takım’a çağrıldı. Üstelik bu oyuncu halen Hollanda 2. Ligi’nde kümede kalma mücadelesi veren Dordrech’te ayda 5 bin liraya top koşturuyordu. Bir futbolcu olarak bugüne kadar kayda değer hiçbir başarısı yoktu" diyerek Alkan'ın milli takıma çağrılmasının Süper Lig'e pazarlanması yönünde bir stratejinin ürünü olduğunu iddia etti.

Türker, Alkan'ın menajerlerinin Metin Korkmaz ve Özkan Doğan olduğunu ifade ederek "Mevzu normal seyretseydi yıllık en az 600-700 bin avrodan kapı açılacaktı. 3-4 yıllık sözleşme yapılacaktı. İmza parası, menajerlik ücreti, fesih bedeli, şu, bu derken, tahmini 3-4 milyon avro tutarında bir paket olacaktı. Erol’un yanı sıra bu işte aracılık yapan bazı kişiler de ufak bir servete kavuşacaktı." dedi.

Türker, "Alkan'ı Lucescu'nun kulağına fısıldayan ismin Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Ercan olduğunu", TFF'nin Ercan'ın konuya dair ifadesini alacağını da yazdı.

LUCESCU, 'DAVA AÇACAĞIM' DEDİ

Lucescu ise Türkiye'nin 3-2 kaybettiği Arnavutluk maçı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ben şimdi bu konuya tekrar geri dönmek istemiyorum. Eğer Erol konusunda şüpheniz varsa elinizde kanıt varsa ben bundan iki hafta önce bir televizyon programında 2-3 sene önce U-21’de oynayan oyuncuları tekrar görmek istiyorum dedim. Almanya liglerinde oynayan oyuncuları seyrettim gördüm. Erol’u da gördüm. Bence benim hoşuma gitmedi. Defansif oynamalıydı. Onu ve Kenan’ı çağırdım Onları görmek istiyordum. Görmek istememde bir sakınca yok herhalde.

Bir şey daha var Milli Takım Antrenörü geleceğine inandığı oyuncuları çağırabilir. Bunu yapamayacaksa nasıl çalışacak. Birçok kere söyledim genç oyuncu bulmak istediğimi söyledim. Erol iyi bir oyuncu genç, Türk, onun da seçilme hakkı var. Şimdi kulübüne geri dönecek. Umut ediyorum ki daha iyi olacak. Çok fazla genç oyuncumuz da yok. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bence bu doğru değil. Bugün bana söylendi menajerle olan durum. Bu yazarımızın başkalarıyla problemi varsa bu başka bir şey. Ben bu konunun peşini bırakmayacağım. Dava açıp izahat isteyeceğim. Sadece bunu söyleyeyim.” (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP Meclis kadrolarında değişiklik yok

SONRAKİ HABER

Dünyanın en zengin yüzde 1’i varlıkların yüzde 50'sine sahip

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...