14 Kasım 2017 09:22

Euroleague'de ateş gibi fikstür

Önder Karakaya, Euroleague'de 7. hafta müsabakalarını yazdı. Efes bugün Maccabi'ye konuk olacak. Fenerbahçe ise yarın Olimpiakos'la oynuyor.

Paylaş

Önder KARAKAYA

THY Euroleague'de çifte fikstür haftası bu akşam Maccabi-Efes düellosuyla açılıyor. Sezonun 7. maç gününe girilirken tablo yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Şu an itibariyle zirveyi Moskova temsilcileri işgal etmiş durumda, ki CSKA'nın orada bulunması elbette sürpriz değil. Ancak Khimki'nin 6 karşılaşmadan çıkardığı 5 galibiyet yapay bir konum elde etmelerini sağlamış görünüyor. Sarı-lacivertli Rus ekibinin ilerleyen haftalarda doğal seleksiyona maruz kalarak birkaç basamak aşağı kayacağını 26 Ekim gecesi Pire'de tattıkları ağır mağlubiyetten anlamak mümkün. Her ne kadar Olimpiakos mağlubiyetinden 1 hafta sonra Madrid'de Real'i devirmiş olsalar da Yunanistan'daki mücadelenin teknik olarak anlattığı başka bir nokta söz konusu: Khimki henüz yoğun atmosferler eşliğinde sert savunmalarla yüzleşmeye hazır değil. Bu akşam 22:15'te OAKA'ya çıkacaklar ve Panathinaikos karşısında ciddi bir atmosfer testinden geçecekler. Gösterecekleri reaksiyonu fazlasıyla merak ediyorum.

MACCABI HEYECAN KATIYOR

Zorlu hafta öncesi Moskova gürûhunun hemen birer galibiyet altında Fenerbahçe, Real Madrid, Maccabi Tel Aviv ve Olimpiakos'un konumlandığını görüyoruz. Bu dörtlü içerisinde kuşkusuz dikkat çeken takım Maccabi. Şu ana dek Neven Spahija yönetiminde umulanın üzerinde bir performans ortaya koyan İsrail ekibinde NBA patentli Norris Cole ve küçücük yürekte kocaman sevgi taşıyan Pierre Jackson ikilisi skor yükünü sırtlamış durumda. Geçtiğimiz sezon Efes formasıyla izlediğimiz DeShaun Thomas'ın da forvet pozisyonundan olumlu katkı verdiğini vurgulamak gerekir. Benim de aralarında bulunduğum pek çok basketbolsever için Maccabi'nin iyi durumda olması demek Euroleague'in daha keyif verici bir hâl almasını sağlıyor. Hiç şüphe yok ki sarı-lacivertliler bu organizasyonun tarihinde önemli bir yere sahip. Özellikle Tel Aviv'de oynanan müsabakaların eski havasını bulması bu sezonun güzel gelişmelerinden bir tanesi olarak dillendirilebilir.

İlk 6 basamağın dışında hızlı bir tur atmak gerekirse ligin yenilerinden Valencia'yı, Sarunas Jasikevicius'un Zalgiris'ini, PAO'yu, Unicaja'yı ve Brose'yi 3'er galibiyette görmek mümkün. İlerleyen haftalarda bu beşli içerisinden Brose'nin kopma ihtimali yüksek. Almanların dışında kalan dörtlü ise ilk 8 iddiasını son bölüme dek sürdürecektir diye düşünüyorum. Daha alt tarafta kalan Barcelona, Kızılyıldız, Baskonia, Efes ve Armani Milan grubundan hamle yapmasını beklediğim tek takım ise Baskonia. Prigioni ile yolların ayrılmasından sonra takımın başına getirilen Koç Pedro Martinez ile yükselişe geçme potansiyelleri mevcut. Bu akşam 22:30'da Real Madrid'i konuk edecekleri kritik karşılaşma bu doğrultuda bir başlangıç için dev bir adım atmalarını sağlayabilir.

FENERBAHÇE VE EFES ZORLU VİRAJDA

Salı-Cuma arasında bir kısrak başı gibi uzanacak çifte fikstürün bizlere hangi ziyafetleri sunacağı noktasına gelelim. Burada Fenerbahçe Doğuş'un trafiği en vaatkâr ikili gibi görünüyor. Zeljko Obradovic'in talebeleri son yıllarda Final Four'un gediklisi olan Olimpiakos ve CSKA (D) ile peş peşe yüzleşecek. Diğer Türkiye temsilcisi Efes ise Tel Aviv dönüşü Panathinaikos'u ağırlıyor, ki bu müsabakalar da son derece sıkıntılı geçmeye namzet. Bunun dışında CSKA'nın Fenerbahçe randevusu öncesindeki son provasını yarın akşam Kızılyıldız deplasmanında yapacağını hatırlatmakta fayda var. Yukarıda da belirttiğim üzere bugün 22:15'te oynanacak PAO-Khimki ve 22:30'da hava atışı yapılacak Baskonia-Real eşleşmeleri kesinlikle takibe değer. Hangi mücadeleyi tercih edersiniz bilemiyorum; fakat zafer, ekranını ikiye bölebilenlerindir.

ÖNCEKİ HABER

‘AK Parti'nin Atatürkçülüğünü kanıtlamaya ihtiyacı yoktur’ 

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Aynı menzile yürüyen iki paralel hükümet var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...