14 Kasım 2017 08:49

Yönetmen Denis Villeneuve, iki filmiyle Gezici Festival’de

Gezici Festival’in bu yılki programında Kanada Büyükelçiliği’nin katkılarıyla Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve yer alacak.

Paylaş

Ankara Sinema Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival’in bu yılki programında Kanada Büyükelçiliği’nin katkılarıyla Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve yer alacak. Kitty Aal’ın hazırladığı bu bölümde Kanadalı yönetmenin “Kaderini Bilseydin, Yine de Yapar mıydın?" başlığıyla, “Politeknik” ve “Yangın” adlı iki filmi gösterilecek. En son Blade Runner 2049 filmiyle gündeme gelen Kanadalı yönetmenin erken dönem iki filmi festival seyircisiyle buluşacak.

İki öğrencinin perspektifinden, Montreal kentinde yaşanan bir katliamı anlattığı Politeknik (Polytechnique, 2009), yönetmenin gerçekleri keskin bir şekilde vermek için siyah-beyaz sinematografinin olanaklarını kullandığı bir dram. Film, pek çok ulusal ve uluslararası festivalden 16 ödül toplamıştı.

Villeneuve’ün festival kapsamında gösterilecek diğer filmi İçimdeki Yangın (Incendies, 2010). Senaryosu Wajdi Mouawad’ın oyunundan adapte edilen film, Quebec’li Jeanne ve Simon kardeşlerin Ortadoğu’da ailelerinin gizemli geçmişini araştırmalarının hikâyesi. Film, çeşitli ulusal ve uluslararası festivallerden 39 ödül toplamıştı. 

Gezici Festival, 1-14 Aralık tarihleri arasında Ankara, Sinop ve Kastamonu’yu dolaşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Bravo işçilerinin kampanyası dünyada yankı buldu

SONRAKİ HABER

‘AK Parti'nin Atatürkçülüğünü kanıtlamaya ihtiyacı yoktur’ 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa