03 Ağustos 2012 14:03

Eruh’ta jandarma karakoluna saldırı: 1 asker yaşamını yitirdi, 13 asker yaralı

Siirt'in Eruh ilçesindeki Bilgili Jandarma Karakoluna PKK’lilerce ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin karşılık vermesiyle başlayan çatışmada 1 asker yaşamını yitirirken, 13 asker yaralandı. Yaralılara müdahale edilmesi için Siirt Devlet Hastanesinde görevli tüm doktorların göreve çağırıldığı öğ

Eruh’ta jandarma karakoluna saldırı:  1 asker yaşamını yitirdi, 13 asker yaralı
Paylaş

Siirt'in Eruh ilçesindeki Bilgili Jandarma Karakoluna PKK’lilerce ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin karşılık vermesiyle başlayan çatışmada 1 asker yaşamını yitirirken, 13 asker yaralandı. Yaralılara müdahale edilmesi için Siirt Devlet Hastanesinde görevli tüm doktorların göreve çağırıldığı öğrenildi.
Eruh’un kırsal kesiminde bulunan Bilgili köyü yakınlarındaki jandarma karakolu ile üs bölgesine önceki akşam saat 19.30 sıralarında kalabalık bir gerilla grubu tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda üst bölgesi ve karakola uzun namlulu silahlarla ateş açılırken, çıkan çatışmada 1 askerin yaşamını yitirdiği, 13 askerin de yaralandığı belirtildi. Çatışma sürerken bölgeye Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığından sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterlerin de PKK’lilerin bulunduğu alanları bombaladığı belirtildi.
Siirt Valisi Musa Çolak, çatışmada yaralanan askerlerin getirildiği Devlet Hastanesine giderek askerleri ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Çolak, çatışma ve operasyonların devam ettiğini söyledi. 1 yaralının durumunun ağır olduğunu belirten Çolak, diğer yaralıların sağlık durumlarının ise iyi olduğunu söyledi. Bu arada 2 yaralı asker de helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.
Aynı saatlerde Pervari’ye bağlı Doğan köyünde bulunan Komando Tabur Komutanlığına da uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtiliyor. (SİİRT)

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli’deki çatışmalarda 12. gün

SONRAKİ HABER

Şırnak’ın yoksul çocukları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...