Konya B. Belediyesinin 'Fotomontaj' dediği araç görüntülendi

IŞİD'in 3 yıl boyunca başkent olarak kullandığı Rakka'daki Konya Büyükşehir Belediyesi logolu aracın video görüntüleri yayınlandı.

14 Kasım 2017 06:15
Son Güncellenme Tarihi: 15 Kasım 2017 13:43
Paylaş

IŞİD tarafından yıllarca başkent olarak kullanılan Suriye'nin Rakka kentinde bulunan ve Konya Büyükşehir Belediyesinin logosunu taşıyan aracın video görüntüleri yayınlandı. Etkin Haber Ajansının (ETHA) Twitter hesabından yayınlanan görüntülerde BMC marka Austin model olan aracın üzerindeki Konya Büyükşehir Belediyesi logosu ve 'Resmi hizmete mahsustur' ibaresi açıkça görülüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, IŞİD'in yıllarca başkent olarak kullandığı Rakka kentinde bulunan belediye logolu araca dair açıklama yapmış ve 'Araştırıyoruz' demişti.

Etkin Haber Ajansı tarafından paylaşılan fotoğrafta eski bir kamyonun üzerinde Konya Büyükşehir Belediyesi'nin eski logosu görülüyordu. Aracın üzerinde 'Resmi hizmete mahsus' yazıyordu.

İlk olarak Cumhuriyet'ten Onur Şahin'e konuşan Belediye yetkilileri şöyle dedi: "Araç kapısının üzerindeki logo bizim yaklaşık 15 yıl önce kullandığımız bir logoydu. Onlar çok eski araçlar. 20-30 yıllık. Bizim öyle, araç kapısının üzerindeki gibi logomuz yok. Biz 2004 yılından beri farklı bir logo kullanıyoruz. Mutemelen bizim eski hurdaya çıkmış araçlarımız ihale ile satılıyor. O araçlardan biri olabilir. Doğru mu, değil mi araştırıyoruz. Konuyla ilgili gün içinde resmi açıklama yapacağız."

Rakka

'FOTOMONTAJ OLABİLİR'

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden konuya dair yapılan resmi açıklama ise şöyle:

"Bazı internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında belediyemize ait olduğu iddia edilen hurda bir araçla ilgili tamamen gerçeğe aykırı haberler yayınlanmaktadır.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına açıklama yapılması uygun görülmüştür:

Bu tür kasıtlı ve algı oluşturmaya yönelik haberler ülkemizi karalama çabalarının bir uzantısıdır. Ülkemizi ve şehrimizi illegal örgütlerle irtibatlı gibi gösteren iddialar tamamen asılsızdır.

Sosyal medyada ve internet sitelerinde yayınlanan fotoğraflardaki araç belediyemiz envanterine kayıtlı bir araç değildir. Söz konusu fotoğrafların nerede ve nasıl çekildiği belli olmadığı gibi fotomontaj olma ihtimali de oldukça yüksektir. Zira fotoğraftaki aracın alt ve üst yapısı ile oynanmış ve birbiri ile uyumlu olmadığı rahatlıkla görülmektedir. Araç üzerinde görünen logo belediyemizin kullandığı resmi logosu da değildir."

Rakka, 2014'te IŞİD tarafından işgal edilmişti. Suriye Demokratik Güçleri, IŞİD'i Ekim 2017'de Rakka'dan tamamen çıkardı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kuzey Kore ABD'yi BM'ye şikayet etti

SONRAKİ HABER

Şarapla olan münasebetimiz bilinenden daha eski

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...