14 Kasım 2017 04:39

Zimbabve'de ordudan Mugabe'ye uyarı

Zimbabve'de Robert Mugabe sonrası kimin devlet başkanı olacağı tartışması büyürken ordudan sert bir açıklama geldi.

Paylaş

Afrika ülkesi Zimbabve'nin 30 yıllık devlet başkanı 93 yaşındaki Robert Mugabe'nin yardımcısı Emmerson Mnangagwa'yı görevden alması sonrası devreye ordu girdi.

Genelkurmay Başkanı Constantino Chiwenga, 90 askerle birlikte düzenlediği basın toplantısında isim zikretmeden Mugabe'yi hedef aldı ve bağımsızlık mücadelesinde rol almış isimlere yönelik muamelenin tolere edilmeyeceğini söyledi.

Açıklamada "İhanet dolu kurnazlıkların arkasında bulunanlara, mesele devrimi korumaya gelince ordunun devreye girmekten çekinmeyeceğini hatırlatırız" denildi. Chiwenga, siyasiler arasındaki çekişmelerin ülkeyi son 5 yılda istikrarsızlaştırdığını ve bunun ekonomiyi etkilediğini söyledi.

Geçmişte Mugabe'nin halefi olarak görülen Emmerson Mnangagwa, daha önce savunma ve devlet güvenliği bakanlığı yapmıştı. "Timsah" olarak anılan Mnangagwa, Mugabe'ye ZANU-Yurtsever Cephe partisinin kendi malı olmadığı ve eşinin istediği her şeyi yapamayacağı uyarısında bulunmuştu.

Grace Mugabe ve Emmerson Mnangagwa
Grace Mugabe ve Emmerson Mnangagwa

Mugabe'den sonra göreve gelmeye en yakın isim olan eşi Grace ise Mnangagwa'yı "başı ezilmesi gereken yılan" olarak tanımlamıştı.

Zimbabve'de 30 yıldır devlet başkanlığı yapan Robert Mugabe, öncesinde de 7 yıl(1980-1987) başbakanlık görevindeydi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Esnek çalışma modeli’ güvencesiz iş ortamının ifadesidir

SONRAKİ HABER

Times: Suudi Arabistan, Abbas’a ültimatom verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...