14 Kasım 2017 03:16

LeBron James, Enes Kanter'le atıştı, Cavs Knicks'i yendi

NBA'de saha dışı polemiklerin damga vurduğu maçta Cleveland Cavaliers, New York Knicks'i 23 sayı geride gelip 104-101 yendi.

Paylaş

NBA'de Cleveland Cavaliers, deplasmanda New York Knicks'i 23 sayı geriden gelerek 104-101 yendi.

Cavaliers'ın yıldızı LeBron James ile başta Enes Kanter olmak üzere diğer Knicks oyuncuları arasındaki maç öncesi polemikleriyle başlayan müsabakada Knicks, devreyi 51-38, 3. periyodu ise 76-61 önde geçti.

Keskin şutörü Kyle Korver'ın 19 sayı attığı son periyotta farkı kapatan son 3 sezonun finalisti Cavs, LeBron James'in bitime 1 dakika 23 saniye kala Kristaps Porzingis'in üzerinden kaydettiği üçlükle 100-97 öne geçti ve kalan bölümde farkı korumayı bildi.

LeBron James maçı 23 sayı 9 ribaunt 12 asistle tamamladı. Cavs'de Kyle Korver 21, Dwyane Wade ise 15 sayı attı.

Knicks'te Tim Hardaway Jr. 28 sayıyla sahanın en skoreri olurken Enes Kanter 20 sayı 16 ribaunt 4 asistle oynadı.

James

POLEMİK NASIL BAŞLADI?

LeBron James, son oynadıkları Dallas Mavericks maçı sonrası kendisine Mavericks'in çaylağı Dennis Smith Jr.'ı soran bir gazeteciye "O Knicks'te oynuyor olmalıydı" yanıtını verdi. Dennis Smith Jr.'ın draftta Knicks tarafından seçilmesi gerektiğine vurgu yapan James'in bu sözleri Knicks çevresinde tepki uyandırdı. Tepki gösteren isimlerden biri olan Enes Kanter, James'e "Hayır, biz sahip olduğumuzla mutluyuz, teşekkürler" yanıtını verdi. James, medya mensuplarının Enes Kanter'in bu yanıtını sorması üzerine "Her zaman söyleyecek bir şeyi var. Sorunu ne bilmiyorum" dedi. James, Dennis Smith Jr. açıklamasında onun yerine seçilen Frank Ntilikina'yı değil uzun süredir kavgalı olduğu Knicks Başkanı Phil Jackson'ı hedef aldığını söyledi.

Maç sırasında James'le Ntilikina'nın bir pozisyonda karşı karşıya gelmesi sonrası Enes Kanter, LeBron James'in karşısına dikildi ve ikilinin söz düellosu sürdü.

Maç sonrası ise Enes Kanter, James'e "Kendisine kral, kraliçe ya da prenses diyebilir. Her neysen, mücadele edeceğiz. Kimse bize dayılanamaz" dedi. James'in yanıtı "Ben kralım, eşim kraliçe, kızım da prenses. Yani üçü de bizde" şeklinde oldu.

ENES KANTER, GÜLEN'E YAKINLIĞIYLA BİLİNİYOR

15 Temmuz Darbe Girişimi davasının 1 numaralı sanığı, Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Enes Kanter hakkında Türkiye'de ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında  ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Baba Bush'a cinsel istismar suçlaması

SONRAKİ HABER

AKP Hükümetinin ‘nitelikli okul’dan kastı imam hatiplermiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...