13 Kasım 2017 14:57

Yüksel’de 6 gözaltı: Nuriye-Semih işe geri alınsın

Yüksel Caddesi’nde devam eden 'işimizi geri istiyoruz' eyleminin 370’inci gününün ikinci eyleminde 6 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 250’nci gününde. Hem her iki eğitimciye destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için Yüksel Caddesi’ndeki kamu emekçilerinin sürdürdüğü “işimizi geri istiyoruz” eylemi ise 370’inci gününü geride bıraktı.  
 
Bugün de açıklama yapmak isteyen eylemciler, Konur Sokak’ta toplanarak, Nuriye Gülmen’in eylemi başlattığı İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Sokağı gözaltı aracı ve kalkanları ile kapatan polis, eylemcilerin Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önüne geçişine izin vermedi. Polis, kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen eylemcilere dağılmaları yönünde anons ettikten sonra, hem eylemcilere hem de eylemcilerin kendileri ile birlikte getirdikleri ve üzerinde  “Açlık grevinin 250’nci günü Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartına müdahale etti. Pankartı yırtan polis, 6 kişiyi gözaltına aldı.

POLİS SOKAĞI KALKANLARLA KAPATTI

Eylemcileri gözaltına alan polisler,  gazetecilerin görüntü almasını engellemek için gözaltına aldığı eylemcilerin etrafını kalkanlarla kapattı. Görüntü almanın mümkün olmadığı alanda eylemcilerin “Nuriye Semih işe geri alınsın” sloganları duyuldu. Polis daha sonra eylemcileri gözaltı aracına bindirerek alandan uzaklaştırdı. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Medya nefret saçtı: 4 ayda 2 bin 466 nefret söylemi

SONRAKİ HABER

İngiltere'de 100 yıllık haksızlığa karşı sokağa taşan öfke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa