13 Kasım 2017 12:31

Kerkük'teki eski ABD üssünde toplu mezar bulundu

Irak güvenlik güçleri, ABD'nin Kerkük'teki eski üssünde IŞİD tarafından öldürüldüğü düşünülen 400 kişinin yer aldığı bir toplu mezar buldu.

Paylaş

Irak güvenlik güçleri, ABD’nin Kerkük’teki eski üssünde IŞİD tarafından öldürüldüğü sanılan en az 400 kişinin yer aldığı toplu mezar bulunduğunu söyledi.

Petra haber ajansına konuşan Kerküklü Polis Yarbayı Cemil el Caburi, Irak güvenlik güçleri tarafından ABD’nin Kerkük’teki eski askeri üssü El Bakara’da bir toplu mezar bulunduğunu söyledi. Caburi, Havice yakınlarındaki terk edilmiş üste bulunan mezarda IŞİD tarafından infaz edilen, çoğu erkek yaklaşık 400 kişinin olduğunu ifade etti. Mezarın ne zaman kazıldığı hakkında ise bir bilgi verilmedi.

Kerkük Valisi Rakan el Cuburi de böyle bir toplu mezar bulunduğunu doğrulayarak, Irak hükümetine ve insan hakları komisyonuna konuyla ilgili bilgi verip olay yerinde inceleme yapılmasını talep ettiklerini söyledi. Cuburi, IŞİD militanlarının ABD’nin eski üssünü infaz alanı olarak kullanmış olabileceğini de ekledi.

Havice, geçtiğimiz ekim ayı başında IŞİD’in elinden kurtarılmıştı. Irak güçleri IŞİD’den kurtarılan bölgelerde daha önce de bir dizi toplu mezar bulmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BTS 26 yaşında

SONRAKİ HABER

‘İzleme alışkanlığı TV’den dijitale geçti’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...