13 Kasım 2017 10:49

KESK'ten 25 Kasım'da 'Düş Peşine' çağrısı

KESK, 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' nedeniyle bir hafta boyunca eylem ve etkinlikler düzenleyecek.

Paylaş

KESK, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” nedeniyle “Hayatımıza ve Haklarımıza Sahip Çıkıyoruz!” şiarıyla yapacakları eylem ve etkinliklerin programını açıkladı. Konfederasyon genel merkezinde yapılan basın toplantısına KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ile KESK'in kadın yöneticileri ve bağlı sendikaların kadın genel başkanları katıldı. Açıklamayı yapan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, OHAL ve KHK’ların kadın mücadelesini, örgütlülüğünü  ve kazanımlarını da hedef aldığını, kadınların yaşamını doğrudan tehdit ettiğini söyledi. OHAL süresince kadına yönelik erkek ve devlet şiddetinde yaşanan artışın bunun temel göstergesi olduğu ifade edilen açıklamada, Meclis işlevsiz hale getirilerek kadınları hedef alan yasaların kadınların görüşleri alınmadan hazırlandığını dile getirdi. Bu yasaların adeta dayatmayla çıkarıldığını ifade eden Atsoy, müftülere resmi nikah yetkisi veren yasanın çıkarılmasının bunun son örneği olduğunu ve ardından arabuluculuk uygulamasının gündeme getirilmesinin bu saldırıların devam edeceğini gösterdiğini söyledi. 

OHAL VE KHK'LAR CAN ALIYOR

Atasoy, OHAL 'in bugüne kadar 53 kişinin intihar etmesine, 20 binin üzerinde kadın olmak üzere yüz binlerce emekçinin hukuksuz bir biçimde  işinden edilmesine, aileleriyle birlikte milyonlarca insanın mağdur edilmesine ve  kadınların toplumsal yaşamdan uzaklaşmasına neden olduğunu dile getirdi. Her türlü hak arama yolu kapatılarak insanların açlığa ve  sefalete mahkum edilmek istendiğini ifade eden Atasoy, “İşimi ekmeğimi geri istiyorum '' diyerek 250 gündür açlık grevinde olan Eğitim Sen üyesi Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın eylemine defalarca kez saldırarak taleplerini duyurmalarına engel olmak istendiğini kaydetti. Atasoy, hayat tehlikeleri nedeniyle Ohal Komisyonu'nda Nuriye ve Semih'in dosyalarının acil olarak görüşülmesini ve işlerine iade edilmelerini talep etti.

KADINLAR MÜFTÜLÜKLERİN ÖNÜNDE EYLEM YAPACAK

Atasoy 25 Kasım'da bir haft sürecek olan programlarını özetle şöyle açıkladı: 25 Kasım'dan 8 Mart' a uzanan kesintisiz bir eylem hattının başlatılması kararlaştırılmıştır. Dönemsel kampanyalarımızın temel sloganı 'Düş Peşine' doğrultusunda 25 Kasım’a giderken çocuk istismarcılarının, tacizcilerin, tecavüzcülerin, katillerin ve kadına yönelik her tür  erkek-devlet şiddetin, mobbingin, kadın düşmanı yasaların, düzenlemelerin peşine düşerek hesap soracağız. Bu anlayışla 'Hayatımızdan Ve Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz! Düşlerimizin Peşindeyiz' şiarıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü etkinlikleriyle  başlatacağımız bir haftalık programımız çerçevesinde;

·    İş yeri gezileriyle kadın emekçilerle bir araya gelip  erkek-devlet şiddetini  teşhir edeceğiz.Hafta boyunca iş yerleri önünde,yemekhane önlerinde  stantlar kurup, 25 Kasım'da kadınları sokaklara çağıran bildirilerimizi dağıtacağız.Hafta boyu iş yerlerimizde kokart takarak kadına yönelik şiddeti teşhir edeceğiz.

·    21 Kasım Salı günü Müftülükler önünde bir araya gelip '' Müftülük yasası hükümsüzdür geri çekilsin'' diyerek kadın düşmanı yasaları tanımadığımızı  beyan eden açıklamalar yapacağız.

·    22 Kasım Çarşamba günü Nuriye Gülmen başta olmak üzere  tutsak kadınlara dayanışma  kartları gönderecek, postane önlerinde açıklamalar yapacağız.

·    KESK, DİSK, TTB VE TMMOB olarak başlattığımız “OHAL değil demokrasi istiyoruz” başlıklı kampanyamız çerçevesinde illerde “OHAL' de kadınlar neler yaşıyor” konulu paneller,sempozyumlar,forumlar  yapacağız.

·    25 Kasım Cumartesi Günü tüm  illerde  kadın örgütleriyle,siyasi partilerden,emek-meslek örgütlerinden kadınlarla alanlarda olacağız. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halkevleri’nden İBB önünde protesto

SONRAKİ HABER

Erdoğan, ABD-Rusya'nın ortak Suriye açıklamasını eleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...