Halkevleri’nden İBB önünde protesto

Halkevleri üyesi bir grup İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak 'İhanete son verin. İstanbul'u böyle yönetemezsiniz' dedi.

13 Kasım 2017 10:36
Son Güncellenme Tarihi: 13 Kasım 2017 14:03
Paylaş

Halkevleri üyeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde basın açıklaması yaptı. 'İhanete Son Verin. İstanbul'u Böyle Yönetemezsiniz' yazılı pankart açan Halkevleri üyeleri, istifa eden belediye başkanlarının hesap vereceği yerlerin Belediye Meclisleri olduğunu söyledi.  

Grup adına Nuri Günay'ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"Bugün buraya yönetmezsiniz demek için geldik. Bu iktidara yönelik akıl verme eylemi değildir. 'Yönetmezsiniz' bir iddiadır. Bu belediyeleri bu şehirleri, memleketin 3'te 2'sini atamayla yönetmezsiniz. Bu halk buna izin vermez iddiasının basın açıklamasıdır. Bugün İBB Meclisi'nin Kasım ayı toplantısının ilk günü. Bilindiği gibi Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bir aydan biraz daha fazla bir zaman önce istifa etti. İstifasının aslında kendi kendine alınmış bir karar olmadığı daha sonra diğer belediye başkanlarının zorla istifa ettirilerek yaşananlarda ortaya çıktı. İstifa ettirilen belediye başkanlarının suçları neyse hesap verecekleri yerler Belediye Meclisleridir. Halkın kendisidir. Gerektiği zaman yargıdır. Keyfiyetle görevinden alınanların yerleri atamayla doldurulamaz"

Basın açıklaması yapan Halkevleri üyelerine CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Seyfi Ali Aydoğmuş da destek verdi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’da Orta’nın Solu liderliği seçimi 2. tura kaldı

SONRAKİ HABER

KESK'ten 25 Kasım'da 'Düş Peşine' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa