13 Kasım 2017 10:21

Yunanistan’da Orta’nın Solu liderliği seçimi 2. tura kaldı

Yunanistan'da yeni kurulacak Orta'nın Solu'nun liderliği seçiminde en çok oyu PASOK lideri Fofi Yennimata aldı ancak oy çoğunluğu sağlanamadı.

Paylaş

Yunanistan’da yeni kurulacak sosyal demokrat parti Orta’nın Solu liderliği için dün gerçekleşen oylamada, oy çoğunluğu sağlanamadığı için ikinci tura geçilecek.

Yaklaşık 211 bin kişinin oy kullandığı seçimde Fofi Yennimata yaklaşık 74 bin oyla birinci olarak yüzde 42.50 barajına ulaştı. Nikos Androulidakis  44 bin oyla ikinci ve Yiorgos Kaminis 23 bin beş yüz oyla üçüncü sırada yer aldı.  

Orta'nın Solu lideri için yapılan ilk oylamada gerekli olan yüzde 50 artı bir barajı sağlanamadığı için seçmenler, gelecek pazar 19 Kasım’da tekrar sandık başına gidecek. Oylamanın ikinci turu, dün yapılan oylamada ilk gelen iki aday olan Fofi Yennimata ve Nikos Androulidakis arasında gerçekleşecek. Bu oylamaya yalnızca ilk seçimde oy kullanan seçmenler katılabilecek.

Fofi Yennimata
PASOK lideri Fofi Yennimata

İkinci tura geçemeyen adaylar, büyük arayla birinci olan Fofi Yennimata’yı ve ikinci gelen Nikos Androulidakis’i kutlarken ikinci turda nasıl bir tutum sergileyeceklerini açıklamadı fakat Orta’nın Solu için birlikte mücadele edeceklerini söyledi.

Sosyal demokrat parti PASOK ve 2 partinin daha katılımıyla oluşturulan yeni partinin Yunanistan'daki sosyal demokrat hareketi ivmelendirmesi hedefleniyor. Yunanistan'da son seçimlerde PASOK'tan daha 'sol' bir söylemi benimsediğini söyleyen SYRIZA iktidara gelmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AKP Hükümeti  Cumhuriyet davasında nihayet savunma verdi

SONRAKİ HABER

Halkevleri’nden İBB önünde protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...