13 Kasım 2017 08:15

İzmir Büyükşehir'de işten atılan işçilere Valilik engeli

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerin eylemi Valilik tarafından OHAL gerekçesiyle engellendi.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne karşı haklarını aradıkları için işten çıkarılan işçilerin Büyükşehir binası önündeki oturma eylemine Valilik engel oldu.

Kadro ve ilave tediye davası açtıkları için işten çıkarılan İzmir Büyükşehir  Belediyesi işçilerinin adalet  mücadelesi sürüyor. İşlerine geri dönmek isteyen işçilerin eylemleri devam  ediyor.

İşçiler bugün yapacakları  açıklama sonrası Büyükşehir  Belediyesi önünde oturma eylemine başlayacaktı ancak İzmir Valiliği, OHAL'i ve izin alınmamış olmasını gerekçe göstererek eylemi engelledi.

Basına açıklamada bulunan Mahir Kılıç işten çıkarmaların devam ettiğini  dile getirerek "Aziz Kocaoğlu tek suçları adalet aramak olan işçileri gözünü kırpmadan kapı önüne koymuştur. Bu süreçte onlarca milletvekili  ve bürokratla yan yana  gelmemize rağmen çözüm sağlanamadı. Kocaoğlu İzmir halkının ve CHP'nin üzerinde midir?" dedi.

Açıklamanın ardından işçiler İzmir Valiliğine başvuruda bulundu.

6 aylık  süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZELMAN, İZENERJİ, İZULAŞ ve Grand Plaza’da çalışan en az 215 işçi kadro ve ilave tediye davası  açtığı  için işten çıkarıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan ile Yıldırım arasında sürpriz görüşme

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin en zengin 100 kişi ve ailesi belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...