13 Kasım 2017 07:42

AKP'nin TBMM başkanlığı için adayı İsmail Kahraman

AKP'nin TBMM başkanlığı için adayının bir kez daha İsmail Kahraman olduğu belirtildi.

Paylaş

AKP'nin TBMM Başkanlığı için adayının İsmail Kahraman olduğu açıklandı.

Meclis Başkanlığı seçiminin 20 Kasım Pazartesi yapılması bekleniyor. Başkanın ilk turda seçilememesi halinde, ikinci ve üçüncü turlar da aynı gün yapılacak.

Meclis Başkanlığı seçimi için adayların başvuru süreci dün itibarıyla başladı. MHP'nin adayı da dün İstanbul Milletvekili Celal Adan olarak açıklandı. CHP ve HDP'nin adayları da daha önce açıklanmış, CHP'den Zekeriya Temizel, HDP'den Selma Irmak aday olarak öne çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaptığı konuşmada "Kahraman'ın adaylığını ben de yeni öğrendim" demesi dikkat çekti.

NASIL SEÇİLECEK?

1. Tur: 367 oy (3’te 2 çoğunluk aranır)

2. Tur: 367 oy (3’te 2 çoğunluk aranır)

3. Tur: 276 oy (Salt çoğunluk aranır)

4. Tur: 3. turda en çok oyu alan 2 aday yarışır.

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR?

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Eski Başkanı İsmail Kahraman, Refah-Yol hükümeti sırasında Kültür Bakanlığı yapmıştı. Kahraman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanı.

AKP'nin isim babası olarak bilinen Kahraman, 1 Kasım seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili oldu. Erdoğan'ın işaretiyle AKP tarafından 27. dönemde TBMM başkanlığına getirildi.

1940 Rize doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği, 20.ve 21. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Kültür Bakanlığı yaptı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanı. Evli ve dört çocuk babası.

KAHRAMAN'IN İNCİLERİ: YENİ ANAYASADA LAİKLİK OLMAMALI

Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen İsmail Kahraman, Meclis başkanlığına gelmeden önce  “Allah lafzının Anayasa’da yer alması” çıkışıyla tanınıyordu. Meclis Başkanlığı sırasında ise "Yeni Anayasa laiklik olmamalı" dedi.

Kahraman, "Peki niye biz Müslüman bir ülke olarak, dinden kendimizi arındırma, geri çekme durumunda olacağız? Niye? İslam İşbirliği Örgütü'ne kayıtlıyız, üyesiyiz, kurucusuyuz. İslam Kalkınma Bankası'nda varız. Bir İslam ülkesiyiz. Nedir yani? Neden? Ladinilik olmamalı yeni anayasada ve dindar bir anayasa olmalı." demişti.

'MERAL KILIÇDAROĞLU', 'MAL BULMUŞ MAĞRİBİ'

İsmail Kahraman, MHP'den ayrıldıktan sonra iktidarın hedefine oturan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için "Meral Kılıçdaroğlu" demişti. Kahraman, kendisini bu sözlerle dair savunurken de "Taşeronluğa teşne müflis bir siyasetçinin muhatap alınması söz konusu değildir", "Siyasi literatürde makul karşılanacak, siyasi görüşlerin müşterekliğini ifade eden bir teşbihin zorlamayla bir mağduriyet söz konusuymuş gibi paylaşılması, 'mal bulmuş mağribi gibi' ucuz ve seviyesiz bir siyasi polemik konusu yapılma çabası kabul edilebilir bir durum değildir" gibi ifadeler kullanmıştı.

Kahraman'ın kamuoyunun gündemine oturan skandal sözleri bunlarla sınırlı değil. Kahraman'ın incilerinden bazıları şöyle:

"Eğer Sultan Abdülhamid Han indirilmemiş olsaydı, hatta Birinci Cihan Harbi çıkmayacaktı, muhteşem bir insandı, en azından harbe girmezdik."

"İmam hatipler çoğaldı, çoğaldı ve Türkiye'yi büyük bir badireden kurtardı. İmam Hatipler olmasaydı, bu FETÖ denilen hain neticeye giderdi."

"Devlis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara'nın gömleklerini giymişler. Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya'da, Küba'da, Güney Amerika'da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil. Tarihim bir değil. Benim kendi tarihim ve insanlarım var. Onlarla övüneceğim. Garip. Fatih'i Dünya tanıyacak ama Türkiye tanımayacak.”

"Hollanda, bizim kürdan cebimiz. 41 bin kilometrekare hatta biraz daha az, yani Konya'dan küçük. Kim oluyorsunuz siz? Gelişmemizi önleyemeyeceksiniz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cari açıkta eylül rakamları açıklandı

SONRAKİ HABER

Kosta Rika'da 6.6 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa