12 Kasım 2017 12:12

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen: Çözümün önü açılmalı

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecride dikkat çekerek 'Kürt sorununda barışçıl çözümün önü açılmalı' dedi.

Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için Ankara’da 9 gün önce başlatılan dönüşümlü açlık grevi bugün yapılan açıklama ile bitirildi. HDP Ankara il binasındaki açlık grevinin bitirilmesinden önce HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan tarafından ziyaret edildi. Burada konuşan Ayhan Bilgen, tecridin sadece Türkiye’nin iç barışını tehdit eden bir uygulama olmadığına vurgu yaparak, “Kürtlerin iradesini yok sayma değil, Ortadoğu’daki değişime ayak diremektir. Tecrit Ortadoğu’da barışın halkların ortak yaşamıyla gelebileceğine karşı bir ayak sürünmedir” ifadelerini kullandı.

‘GÖRÜŞMELER VARKEN KAN AKMADI’

Tecridin bir an önce kaldırılması gerektiğini belirten ve Öcalan’la görüşmelerin olduğu dönemi hatırlatan Bilgen, “Görüşme trafiği içerisinde olduğu dönemde anneler ağlamadı, kan akmadı; ama ne zaman bu süreç ‘buzdolabına kaldırıldı’, ‘durduruldu’ Türkiye yeniden bir kaosun içine sürüklendi. Bundan sonra da sadece Kürtlerin bu ülkede onurluca yaşayabilmesi açısından değil, Türkiye’nin gerçek bir demokratik rejime kavuşabilmesi açısından da Kürt sorunun barışçıl çözümünün önünün açılması gerekir” dedi. Bilgen’in ardından açlık grevine katılanlar adına konuşan HDP İl Yöneticisi Yıldız Bahçeci,  Öcalan’a yönelik tecridin Kürt halkına dönük olduğunu ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Kayseri il kongresinden ortak mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

Mefa’da kıyım: Yaklaşık 100 işçi atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...