12 Kasım 2017 12:07

EMEP Kayseri il kongresinden ortak mücadele çağrısı

EMEP Kayseri İl Örgütü 8. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. EMEP İl Başkanı Eylem Sarıoğlu Aslandoğan, 'Tek çare ortak mücadele' dedi.

Paylaş

EMEP Kayseri İl Örgütü, 8. Olağan İl Kongresini yaptı. Kongrede konuşan EMEP İl Başkanı Eylem Sarıoğlu Aslandoğan, baskılara işaret ederek, “Tek çaremiz, emek ve demokrasi güçlerinin sürdüreceği ortak bir mücadele hattıdır”dedi.

Parti binasında yapılan kongreye, Birleşik Haziran Hareketi Temsilcisi, Hacı Bektaş-i Veli Derneği Başkanı, SES Şube Başkanı ve yöneticileri, Eğitim Sen yöneticileri, Kırkısrak ve Çağşak Köy Derneği başkanları da katıldı.

Divan oluşumundan sonra ilk sözü, EMEP GYK üyesi ve Kayseri İl Başkanı Eylem Sarıoğlu Aslandoğan söz aldı. Sarıoğlu şunları söyledi: “7 Haziran seçimlerinden sonra artan baskı politikaları işçiler-emekçilerin grevlerini yasaklayarak, kadınların boşanma hakkından tutalım, müftülüklere nikâh yetkisi verilmeye kadar, gençleri sürekli değişen sınav sistemi, eğitim müfredatındaki değişiklikler ile ‘kindar ve dindar’ bir nesil yaratmak isteyen, tüm kesimleri kutuplaştırıcı bir politika ile hedef almıştır. Tek çaremiz, emek ve demokrasi güçlerinin sürdüreceği ortak bir mücadele hattıdır.”

Birleşik Haziran Kayseri Temsilcisi Selami Bilgili “Geçmişte de ortak eylem ve etkinliklerde bulunduğumuz EMEP’in kongresini selamlıyorum. Günümüzün ihtiyaçlarından en önemlilerinden birisi saldırılara karşı ortaklaşmaktır” dedi. 

Hacı Bektaş-i Veli Derneği Başkanı Sadık Genç ise, “Aleviler adına sürekli mücadelemizde bizle olan EMEP’e teşekkür ediyorum” dedi.

Üyelerin konuşmaların ardından yapılan seçimde il başkanlığına Eylem Sarıoğlu Aslandoğan tekrar seçildi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BM’nin ‘sıfır açlık’ hedefi şaka gibi!

SONRAKİ HABER

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen: Çözümün önü açılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...