12 Kasım 2017 10:33
Son Güncellenme Tarihi: 12 Kasım 2017 16:09

Yüksel'deki 'İşimizi istiyoruz' eylemine sabah akşam saldırı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olmak için 'İşimizi geri istiyoruz' eylemi yapmak isteyenlere polis sabah da akşam da saldırdı: 13 gözaltı.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eyleminin 249’uncu gününe girildi. Gülmen ve Özakça tarafından 369 gün önce Yüksel Caddesi'nde başlatılan "İşimizi geri istiyoruz" eylemi ise bugün de destekçileri tarafından sürdürüldü. Sabah yapılan eyleme saldıran polis 7 kişiyi, akşam yapılan eylemde ise 6 kişiyi gözaltına aldı. 
 
Öğren saatleirnde İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen grubun önü polis tarafından kesildi. Konur Sokak ile Yüksel Caddesi’nin birleştiği yerde pankartlarını açanlar, burada açıklama yapmak istedi. Ancak polis saldırısıyla 7 kişi gözaltına alındı.

AKŞAM DA SALDIRI: 6 GÖZALTI

Yüksel Caddesi eylem
'İşimizi geri istiyoruz' eyleminin 369. gününde akşam yapılan eyleme de polis engel oldu. 

Yüksel Caddesi'nde akşam yapılan eyleme de polis saldırdı. Konur Sokak'ta bir araya gelenler Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak istedi. İzin vermeyen polis, eylem yapanların önünü barikatlarla kesti. Bunun üzerine barikatların önünde açıklama yapılmak istendi. Açıklama sırasında saldıran polis, 6 kişiyi gözaltına alındı. 

Polis gözaltına aldıklarını beyaz renkli gözaltı aracına bindirerek, alandan uzaklaştırdı. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de nükleer karşıtları, Valiliğin yasağını tanımadı

SONRAKİ HABER

Antalya'da bir baba, 2 çocuğunu katledip intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa