12 Kasım 2017 08:42

DİSK Genel Başkanı Beko: Önceliğimiz OHAL kurultayı

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, emek ve meslek örgütlerinin başlattığı 'OHAL değil demokrasi istiyoruz' kampanyasını değerlendirdi.

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) ortaklaştığı, “OHAL değil demokrasi istiyoruz” kampanyası başlatıldı.

Kampanya boyunca bir dizi eylem ve etkinlik gerçekleştirilerek siyasi partilerden kitle örgütlerine birçok kurum temsilcisi ile görüşme amaçlanıyor.

Kampanya üzerine değerlendirmeler yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, OHAL'in en fazla işçi ve emekçilere zarar verdiğini dile getirerek, demokrasi talebinde bulunan herkesi tepkisini ortaya koymaya çağırdı.

ORTAK MÜCADELE

Çeşitli kesimlerle görüşmelerin sürdüğünü, kısa ve orta vadede eylemlerin planlamasını yaptıklarını belirten Beko, öncelikleri arasında bir OHAL kurultayı toplamak olduğunu belirtti. OHAL’in kaldırılması ve Mecliste gündeme getirilmesi amacıyla siyasi partilerden HDP ve CHP ile görüşeceklerini anlatan Beko, ortak mücadele zemini için demokratik siyaset yürüten tüm kurumlarla görüşeceklerini dile getirdi. Özelikle İstanbul’da bu yönlü mücadele eden siyasi parti ve kurumlar ile ortak hareket etmek istediklerin belirten Beko, “Ülkemiz maalesef tam bir felaketin eşiğinde. Emek örgütleri olarak başlattığımız kampanyayla bedeli ne olursa olsun birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

‘FABRİKA FABRİKA DOLAŞILACAK’

OHAL sonrası binlerce kişinin işsiz kaldığını, bu süreçte en çok zarar gören kesimin işçi ve emekçiler olduğuna dikkat çeken Beko, kampanyaya dair “Kendisine insanım diyen herkes mücadele etmelidir” diye konuştu. Kurultay hedefinin yanı sıra bildiri ve afişler çıkartılarak fabrika fabrika, ev ev dolaşılacağını sözlerine ekleyen Beko, “İşçilere ve kamu emekçilerine OHAL’in zararlarını anlattıktan sonra mutlaka alanlarda yürüyüşler ve mitingler yapılması gerekiyor” dedi. Beko, demokratik kitle örgütlerine de seslenerek OHAL’in kaldırılması için ortak mücadele çağrısını yineledi. (İstanbulMA)

ÖNCEKİ HABER

Yavru ayıları ballı ekmekle besliyor

SONRAKİ HABER

Belediye-İş delegeleri birlikte mücadele çağrısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...