12 Kasım 2017 06:18

Bahreyn, boru hattı yangınından İran'ı sorumlu tuttu

Bahreyn, ülkedeki boru hattında çıkan yangının sabotaj eylemi olduğunu söyledi ve eylemden İran'ı sorumlu tuttu. İran'dan yalanlama gecikmedi.

Paylaş

Bahreyn, ülkedeki ana petrol boru hattındaki yangına "terörist bir sabotajın neden olduğunu" söyledi ve sorumlunun İran olduğunu öne sürdü.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Olay, ülkenin yüksek çıkarlarına ve halkın güvenliğine zarar vermeyi hedefleyen bir sabotaj ve tehlikeli bir terörizm eylemidir. Son dönemde tanık olunan terörist saldırılar İran'la direkt temas ve talimatlarla gerçekleşiyor" denildi.

İran ise Bahreyn'den gelen bu açıklamayı Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla reddetti. Açıklamada iddiaların "yalan ve çocukça suçlamalar" olduğu belirtildi.

Bahreynli yetkililer yangının kontrol altına alındığını ifade etti. Yangın sonrası devlet şirketi BAPCO, boru hattına petrol akışını durdurdu. Suudi Arabistan da petrl akışını durdurdu ve güvenlik önlemlerinin artırıldığını dile getirdi.

Başkent Manama'ya 15 kilometre mesafedeki Buri köyü yakınlarında yaşayanlar güvenlik gerekçesiyle evlerinden tahliye edildi.

Nüfusunun çoğunluğu Şii, yönetimi elinde bulunduran hanedanın ise Sünni olduğu Bahreyn'de 2011 yılında halk demokrasi talebiyle sokaklara dökülmüş, güvenlik güçleri şiddet kullanarak eylemleri bastırmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fazıl Say, Bodrum'da konser verdi

SONRAKİ HABER

İsveç’te ‘vekalet gebelik’ tartışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa