12 Kasım 2017 04:21

Halep-İdlib hattında cihatçılar arası çatışmalar büyüyor

Suriye'nin kuzeyinde Tahrir Şam ile Nureddin Zengi Hareketi arasındaki çatışmalar büyüyor. Suriye ordusu ise güneyden vilayete girmeye hazırlanıyor.

Paylaş

Suriye'nin kuzeyinde cihatçılar arasındaki çatışmalar devam ediyor. El Kaide bağlantılı Tahrir Şam Heyeti ile eski müttefiki Nureddin Zengi Hareketi arasındaki çatışmalar şiddetlenirken Ahrar Şam da, Tahrir Şam'a karşı savaşağını açıkladı.

Tahrir Şam Heyeti'nin dün Halep'in batısındaki Kafr Naha'daki Nureddin Zengi Hareketi mevzilerine saldırdığı bunun üzerine Nureddin Zengi Hareketi'nin de Daret İzze'ye karşı operasyon başlattığı bildirildi. Tahrir Şam Heyeti tarafından yapılan açıklamada saldırının ağır silahlar ve tanklarla gerçekleştirildiği belirtildi. Mepa News'ün aktardığı bilgiye göre Tahrir Şam, Nureddin Zengi Hareketi'nin kentte mahkeme binasını hedef aldığını ve  şeri kadı Ebu Mücahid el Mısri'yi de öldürdüğünü ilan etti. El Mısri'ye ait olduğu belirtilen fotoğraf sosyal medyada yayınlandı.

DARET İZZE'NİN ÖNEMİ

PYD yönetimindeki Afrin kantonunun hemen güneyinde yer alan Daret İzze, stratejik bir konuma sahip. Rusya ve İran'la Astana'da varılan anlaşma sonrası TSK ve beraberindeki cihatçı gruplar İdlib'e girdikten sonra Daret İzze yakınlarında konuşlanmıştı.

AHRAR ŞAM: TAHRİR ŞAM'LA SAVAŞACAĞIZ

Öte yandan yaz aylarında Tahrir Şam Heyeti'ne karşı girdiği savaşı kaybeden ve İdlib'deki birçok bölgeden çekilmek zorunda kalan Ahrar Şam'ın askeri liderlerinden Ebu Firas, askeri hazırlıklarını tamamladıklarını, Nureddin Zengi Hareketi ve Ceyş'ül Ahrar'la birlikte Tahrir Şam'a karşı savaşacaklarını açıkladı.

SURİYE ORDUSU, İDLİB OPERASYONUNA HAZIRLANIYOR

Al Masdar'ın haberine göre Suriye ordusu da İdlib'e operasyon hazırlıklarını sürdürüyor. Suriye ordusunun ilk etapta vilayetin batısındaki Ebu Duhur Askeri Havalimanı'nı hedefleyeceği belirtiliyor.

Rusya'nın da hava desteği vereceği operasyonun ne zaman başlayacağına dair bir açıklama yapılmadı. 2015 Eylül ayında el Kaide bağlantılı Nusra Cephesi tarafından ele geçirilen askeri havalimanı, cihatçıların Suriye'deki en büyük askeri üslerinden biri. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Lonzo Ball, NBA'in en genç triple-double yapan oyuncusu oldu

SONRAKİ HABER

2018 Dünya Kupası'nda gruplar belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...