03 Ağustos 2012 13:29

Tramvay çalışması çileye döndü

Gaziantepliler belediyenin başlattığı ve aylardır devam eden tramvay çalışmasının bir türlü sonlandırılmamasına tepkili. Başbakanın Antep’e gelmesinden önce bozuk olan yolların 2 gün içinde yapıldığını dile getiren vatandaşlar, çalışmaların bir an önce bitmesini istiyorTramvay çalışmaları nedeniyle kısa me

Tramvay çalışması çileye döndü
Paylaş
İnanç Yıldız

Tramvay çalışmaları nedeniyle kısa mesafeleri bile uzun yolları dolaşarak katetmek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, köprülü kavşak projesiyle de ayrı bir çile yaşıyor. 4 yılı aşkın süredir devam eden tramvay çalışmalarının Karataş hattı çalışmaları da 1 yıla yakın süredir devam ediyor. Esnaflar çalışmalar nedeniyle iş yapamaz duruma geldiklerini belirtirken, üniversite öğrencileri de okul yolunu her gün toz, duman içinde geçmek zorunda kalmaktan şikayetçi. Bazı esnaflar iş yapamamaktan dolayı iş yerini tamamen kapatırken, bazıları çalışan sayısını azaltıyor. Çalışmaların çok yavaş yürümesine tepki gösteren esnaf Başbakan Tayyip Erdoğan’ın AKP İl Kongresine gelişinden hemen önce bozuk yolların 2 gün içinde hızlıca yapıldığını hatırlatarak, “Biz ise 8–9 aydır buranın çilesini çekiyoruz” diyor.
Belediyenin bütün bu projeleri gerçekletirken kendilerine hiçbir şey sormamasından yakınan bir esnaf, “İşlerimiz düştü. 8 çalışandan 4’e düştük” diyor. Tramvay hattının döşenmesinden sonra köprülü kavşak projesiyle yapılan bazı yerlerin yıkılıp yeniden yapıldığını belirten aynı esnaf, “Yazık değil mi? Bu paralar kimin cebinden çıkıyor” diye soruyor. Bu projelerden sonra bazı esnafların dükkan kapattığını belirten bir işçi de, kendi çalıştığı yerde birçok işçinin çıkarıldığını ve çalıştığı yerin etrafındaki dükkanların kapandığını dile getirdi.
 

BELEDİYE BAŞKANI ‘SABIR’ DEDİ
Tramvay ve Köprülü kavşak projeleriyle ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbey ise Gaziantep trafiğinin 2013 nisan ayından itibaren tramvay ile rahatlayacağını belirterek, birçok güzergahta yapacakları tramvay hattı ve 3 köprülü kavşak projesiyle trafik sorununu büyük oranda çözeceklerini söyledi. Güzelbey çalışmalar nedeniyle esnafın ve vatandaşların mağdur edilmesine ilişkin ise vatandaşların sabırlı olmasını istedi. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sîttî Anayı dinleyin

SONRAKİ HABER

Ben artık perişan değilim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...