11 Kasım 2017 17:14

DİH: Siyasi nedenle tutuklanan avukatlar serbest bırakılsın

Demokrasi için Hukukçular, son dönemde muhalif kesimlerin avukatlarını hedef alan politikalara tepki gösterdi. (Fotoğraf: Arşiv)

Paylaş

Demokrasi için Hukukçular, toplumsal kesimlere ve bu kesimlerin avukatlığını yapanlara dönük saldırılara yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

HSK'nın hâkim ve savcılara gönderdiği ‘talimat’la avukatların dosyalardan yasaklanması emredilerek savunmaya yönelik saldırı düzeninin ilk adımının atıldığı ifade edilen açıklamada, “Kısa bir süre sonra ise 110 avukat hakkında müdafilikten yasaklama kararı verildi. Bu yasak, yasaya ve usule aykırı olarak bütün dosyalarda matbu şekilde uygulanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

‘CADI AVI’

Nuriye ve Semih'in avukatlarının tutuklanmalarını ve Av. Engin Gökoğlu’nun cezaevinde kolunun kırıldığını, Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarına yönelik operasyonu da hatırlatan DİH, son olarak KHK ile kapatılan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın hala gözaltında tutulduğunu vurguladı.

Gözaltı ve tutuklamaların genellikle itirafçı ve gizli tanık ifadelerine dayanarak yapıldığı belirtilen açıklamada yaşananlar ‘cadı avı’ olarak nitelendi.

TBB VE BAROLARA SUSKUNLUK ELEŞTİRİSİ

Savunmaya dönük saldırılara karşı baroların ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun suskunluğunu da eleştiren DİH, “Barolar Birliği’nin sürpriz olmayan bu tavrı aslında bilinçli bir tercihtir. Elbette bu saldırılara karşı tavır alan barolar bulunsa da geçmişten beri süregelen bu bilinçli tavır, TBB ve diğer baroların, savunma mesleği ve avukatlarla yabancılaşmasından ve avukatları saldırılar karşısında savunmasız ve güçsüz bırakmasından başka bir anlamı yoktur. Bu nedenle TBB ve Barolar, bir an önce bu suskunluğuna son vermeli meslektaşlarımıza ve savunmaya yönelik bu saldırılara karşı net ve tutarlı bir şekilde tavır almalıdır. Aksi takdirde tarihe avukatlara ve savunmaya en çok saldırıların yaşandığı bu dönemde TBB ve baroların tavır utanç verici olarak tarihe geçecektir” denildi.

‘TÜM MESLEKTAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILSIN’

Kamuoyuna da avukatlara dönük saldırılara karşı dayanışma çağrısı yapan Demokrasi için Hukukçular, “Siyasi saiklerle tutuklu ve gözaltında bulunan bütün meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılmaları gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Başsavcılık: Reza Zarrab halen hapiste

SONRAKİ HABER

'Kapitalizmin çözümsüzlüğü karşısında çözüm Ekim Devrimi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...