11 Kasım 2017 16:24

Bakan Canikli: O iş bitti, S-400 füzeleri satın alındı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Rusya’dan S-400 füzelerinin satın alındığını açıkladı.

Paylaş

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Rusya’dan S-400 füzelerinin satın alındığını açıkladı. Canikli, konuşmasında “Kendi savunma sistemimizi geliştirmek için EUROSAM Konsorsiyumu ile ayrı bir çalışma yapıyoruz” ifadelerini de kullandı.

Memleketi Giresun’da bulunan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AKP’nin Giresun Merkez İlçe Olağan Kongresi’ne katıldı. Bakan Canikli, burada yaptığı konuşmada Rusya’dan S-400 füzelerinin satın alındığını belirterek, şunları kaydetti:
“O iş bitti, S-400 füzeleri satın alınmıştır. Bundan sonra artık detaylar ama onunla yetinmiyoruz kendi savunma sistemimizi geliştirmek için EUROSAM Konsorsiyumu ile ayrı bir çalışma yapıyoruz. Yine hava savunma sistemi geliştirilmesi çerçevesinde ama orada özellikle bu teknolojiye yerli imkanlarla kendimizin sahip olmasını hedefliyoruz.”

NATO VE ABD'DEN 'S-400' UYARILARI GELMİŞTİ

Rusya'dan S-400 füze sistemlerinin alınmasına dair konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay "İmzalar atıldı. Bildiğim kadarıyla kapora da verildi" demişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Askeri Teknik İş Birliği'nden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin ise Rusya ve Türkiye'nin S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına ilişkin kontratı imzaladıklarını ve kontratın hayata geçirilmeye başlayacağını bildirmişti.

Vladimir Kojin, Rusya'nın şu an Çin ile imzalanan S-400 füze sistemlerinin sevkiyatı anlaşmasını gerçekleştirmekte olduğunu, Türkiye'nin sıra beklediğini söylemişti. Rus haber ajansı İnterfax'a konuşan Kojin, S-400 füze sistemlerinin Türkiye'ye sevkiyatlarına ne zaman başlanacağı sorusu üzerine, "Kontrat hazırlandı, sıra var. Şu an Çin ile imzaladığımız kontratı yerine getiriyoruz, bunu tamamlayınca sonraki kontrata başlayacağız'' demişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff Davis, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 karadan havaya füze savunma sistemi alma planlarından endişe duyduklarını ve bu sistemin NATO'nun kullandığı diğer donanımlara uyumsuzluk gösterebileceğini söylemişti. NATO Hava Kuvvetleri Komutanı Tod Wolters, Türk yetkililere NATO ile uyumlu sistemler almaları yönünde baskıyı sürdüreceklerini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

TAYAD: Ring arabalarında evlatlarımıza işkence yapıyorlar

SONRAKİ HABER

Başsavcılık: Reza Zarrab halen hapiste

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa