11 Kasım 2017 15:23

Eskişehir’de taşeron işçiler kadro talebiyle eylem yaptı

Eskişehir’de yüzlerce taşeron işçi, Genel-İş’in çağrısıyla düzenlenen eylemde kadro istedi.

Paylaş

Eskişehir'de 200 civarında taşeron işçi, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası tarafından düzenlenen basın açıklamasına katılarak kendilerine kadro verilmesini istedi. İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda basın açıklaması yapıldı. Eyleme, DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, sendika temsilcileri ile çeşitli kuruluşlardaki taşeron şirket çalışanları katıldı. İşçiler taleplerini, ‘Taşeron kaldırılsın. Koşulsuz, Ayrımsız kadro’ yazılı pankartla ifade etti. Eylemde, “Taşeron kaldırılsın insanca yaşamak istiyoruz”, “Kadro hakkımız, söke söke alırız” ve “Statü değil, kadro istiyoruz” yazılı dövizler de taşıdı.

Sendika Başkanı Remzi Çalışkan taşeron işçiye kadro meselesinin politikaya malzeme yapılmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Taşerona kadro meselesi seçim malzemesi yapılmamalıdır. Taşerona kadro meselesi politikaya malzeme yapılmamalıdır, alın teri ile oynanmamalıdır. İnsan emeğiyle oynanmamalıdır. Taşerona kadroyu biz her zaman talep ettik, ancak bugün söylenen biçimi ile değil. Özel statülü, özel sözleşmeli kadro ile değil. Bu kadro vermek değil. Biz ayrımsız, bu ülkede emek üreten ve taşerona mahkum edilen bütün arkadaşlarımıza, sadece kendi üyelerimize değil, ayrımsız herkese kadro istiyoruz. Kamu hizmeti ihaleye verilmez. Kamu için çalışan üyelerimizin, işçilerin alın terinin karşılığını, emeğinin karşılığını kamu vermelidir, araya karbon kağıdına, rantçılara, taşerona gerek yok.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'de Ekim Devrimi eylemine polis saldırdı

SONRAKİ HABER

Gazilere saldıran 3 kişi TCK 301'den soruşturulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...