11 Kasım 2017 14:56

Erdoğan: Cellatlara, dikey yapılaşmaya izin vermeyelim

Yatay mimariyi önerdiği için mimarları hain ilan eden AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan: Dikey yapılaşmaya izin vermeyelim.

Paylaş

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Fatih Belediyesi Kültürel Mirası İhya Restorasyon Projeleri Tanıtım Programı'na katıldı. Erdoğan buradaki konuşmasında daha önce kentsel dönüşüm projeleri kapsamında hayata geçirilen ve öve öve bitiremediği dikey yapılaşmayı eleştirdi. Gökdelenleri hedef alan Erdoğan, vali ve belediye başkanlarına “Lütfen şu dikey yapılaşmaya illerimizde, ilçelerimizde müsaade etmeyelim” diye seslendi.

Erdoğan “Tüm gayretlerimize rağmen tarih ve kültür cellatları kol geziyor” diyerek restorasyon adı altında tarihi doku ve özelliklerini kaybeden mimarı yapılara da dikkat çekti. “Restorasyon deyince akla içimizi acıtan nice görüntü de geliyor” dedi.

Erdoğan, AKP’li belediye başkanları döneminde tüm uyarılara ve protestolara karşı hayata geçirilen projeleri yok sayarak; “Eserleri CHP yıktı biz ise inşa ediyoruz, ihya ediyoruz” ifadelerini kullandı.

GÖKDELENLER ALLAH’A ŞİRK KOŞMAKMIŞ!

Konuşmasında gökdelenleri hedef alan Tayyip Erdoğan, “Bugün burada da bazı hususları ifade etmekte fayda görüyorum. Batı medeniyetinin elde ettiği imkanlarla adeta yaratıcıya meydan okurcasına kar hırsıyla dünyanın bütün güzelliklerine saldırdığı bir dönemden geçiyoruz. Şehirlerimiz gecekonduların, zevksiz binaların saldırısına uğradı” ifadelerini kullandı.

DİKEY YAPILAŞMA ÖVGÜSÜNDEN ‘TAHAMMÜL EDEMEYİZ’E

Daha önce AKP’li belediyelerce onaylanan ve rant tartışmalarının odağında yer alan yüksek katlı projelere değinmeyen Erdoğan, “Valilerimiz, belediye başkanlarımızdan rica ediyorum; lütfen şu dikey yapılaşmaya illerimizde, ilçelerimizde müsaade etmeyelim” dedi. Daha önce yüksek katlı projelere karşı ‘yatay mimariyi öneren meslek odalarını vatan hainliği ve Türkiye’nin 2023 hedeflerinin önündeki engel olarak suçlayan Erdoğan bu kez “Bizim mimari anlayışımızda yatay mimari esastır, biz buna odaklanmalıyız. Fevkalade şartların dışında buna odaklanmamız halinde şehirlerimizin çok daha güzel olduğunu, çok daha farklı olduğunu göreceksiniz. Şehirlerimizin çirkin binalarla kirletilmesine daha fazla tahammül edemeyiz” ifadelerini kullandı.

‘TARİH VE KÜLTÜR CELLATLARI KOL GEZİYOR’

Tarih ve kültür varlıklarının restorasyonunda yaşanan sorunlara da değinen Erdoğan, “Restorasyon deyince akla içimizi acıtan nice görüntü de geliyor. Tüm gayretlerimize rağmen tarih ve kültür cellatları kol geziyor. Güya aslına uygun restore edilen ama üzeri çimento ve kumla kaplanan nice eserler gördük. Asırlık taşları sökülen nice surlar, binalar gördük. Her santimi el emeği göz nuru kapıları, pencereleri sökülen nice konaklar, evler gördük” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bülent Falakaoğlu Erdoğan'ın 'İhanet ettik' açıklamasını yazdı: Tehlikeli bir günah çıkarma ayini

ÖNCEKİ HABER

İYİ Parti Genel Merkezi açıldı

SONRAKİ HABER

Kamu-Sen’den Memur Sen'e ‘liyakat’ tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...