11 Kasım 2017 13:53

‘CHP'nin medeniyet tasavvuru, eşcinsel kotasına eşitlendi’

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, homofobik ifadeler kullanarak CHP'yi eleştirdi: Medeniyet tasavvuru, eşcinsel kotasına eşitlendi.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, CHP’li Nilüfer Belediyesi’nin uyguladığı eşcinsel kotasını homofobik biçimde eleştirdi. “CHP'lilerin ve CHP'nin Türkiye için medeniyet tasavvuru, gelip eşcinsel kotasına eşitlenmiştir” ifadelerini kullanan Başbakan Yardımcısı, CHP'nin Türkiye'ye verebilecek hiçbir şeyinin olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa'ya gelerek AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Çavuşoğlu, basına kapalı yapılan toplantı girişinde gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bursa merkez Nilüfer Belediyesi'nin eşcinsel kotasına ilişkin eleştirilerde bulunan Çavuşoğlu, şöyle dedi:
“Maalesef CHP ve CHP'li belediyenin Bursa ve Nilüfer için çizdiği ufuk ortada. Bursamızın hem kadim ve hem medeniyet şehri olması sebebiyle bu tür tartışmalarla anılması bizi gerçekten çok fazla üzmüştür. Buna kimsenin hakkı yoktur. CHP'lilerin ve CHP'nin Türkiye için medeniyet tasavvuru, gelip eşcinsel kotasına eşitlenmiştir. Dolayısıyla hep söylüyoruz, milletin değerlerinden bihaber, milletin hassasiyetlerine dikkat etmeyen CHP'nin bu özellikleri ne kadar bastırmaya çalışsalar da bir yerde bir şekilde kendini gösteriyor. Tabii Bursamız, tarihi ve kültürel anlamda zengin olduğu kadar manevi dinamikleriyle de çok zengin bir şehrimizdir. Emir Sultan'ın, medeniyetimizin banisi olan Osmangazi'nin, Orhangazi'nin meftun bulunduğu şehirde bu tip tartışmalarla gündeme gelmesi Bursamız ve Bursalı vatandaşlarımızı, hemşerilerimizi çok üzmüştür.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Van Gölü'nde 3 bin yıllık kale bulundu

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da ‘yeniden demokratik çözüme hazırız’ mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...