03 Ağustos 2012 13:26

Valinin yaptığı rüşvet değil mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e, Giresun Valiliğince memurlara gönderilen yardım paketlerini sordu.CHP’li Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Şahin tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi. Tanrıkulu, önergesinde, “Giresun ilinde hidr

Valinin yaptığı rüşvet değil mi?
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e, Giresun Valiliğince memurlara gönderilen yardım paketlerini sordu.
CHP’li Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Şahin tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi. Tanrıkulu, önergesinde, “Giresun ilinde hidroelektrik santrali (HES) inşaatı yapan Kolin İnşaat Turizm San. Ve Tic. AŞ tarafından hazırlanarak Giresun Valiliğine gönderilen yaklaşık 100 TL değerinde olduğu belirtilen 500 adet yardım kolisi, Giresun Valisi tarafından hükümet Konağında görev yapan memurlara” dağıtıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Giresun Valisi tarafından ‘Bu sene de ramazanın bereketi bu Kolin tarafından gönderilen paketler oldu. Afiyetle memurlarımız yesinler. Pakette yok yok sanırım. Onlara şevk ve çalışma azmi vermek için bunlar veriliyor. Moral olsun diye bu jesti yapıyorum; herhalde bu jestin karşılığını verecekler’ şeklinde beyanlarla ve basın mensuplarının önünde yardım dağıtım işlemi gerçekleştirilmiştir.
Yukarıda belirtilen olayla ilgili olarak herhangi bir soruşturma başlatılacak mıdır? Dünya genelinde hidroelektrik santrali kurulmasına yoğun tepkiler varken ve yöre halkının tepkisi bu kadar açıkken, bu şekilde gerçekleştirilen yardım kolisi dağıtımının amacı yöre halkının tepkisini yok etmek midir? Giresun Valisinin açıklamaları doğrultusunda yardım kolisi alan memurlar ‘bu jestin karşılığını’ ne şekilde vereceklerdir? Giresun Valisinin böyle bir jest karşılığında anılan şirkete başkaca bir jesti olmuş mudur?​”
 

‘AÇIK BİR EYLEM’
Özel bir şirket tarafından hazırlanan yardım kolilerinin dağıtılmasının, “Açık bir rüşvet eylemi değil midir?​” diyerek Giresun Valisinin bu suça ortak olduğunu savunan Tanrıkulu, Bakan Şahin’den şu sorunun yanıtlanmasını istedi:
“Kutsal ramazan ayı bahane edilerek, farklı amaçlarla yurttaşlarımızın sömürülmesi sonucunu doğuran bu işlem neticesinde yardıma muhtaç olan kesimin memurlar olduğu devlet kurumları tarafından da kabul edilmekte midir? Türkiye genelinde özel şirketler tarafından gönderilip, devlet eliyle memurlara veya yurttaşlara yapılan başka yardımlar var mıdır? Var ise kimler tarafından hangi illerde ve hangi tutarda yardımlar yapılmıştır?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Araç muayene aralıkları kısalıyor

SONRAKİ HABER

Eğitim ve gıda enflasyonu arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...