11 Kasım 2017 12:06

Gebze-Halkalı Marmaray’ı seçim öncesi tamamlanacak

Gebze-Halkalı arasında ulaşımı sağlayacak Marmaray hattının 2018 Aralık ayında tamamlanacağı açıklandı.

Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı Banliyö Hattı İyileştirilmesi Projesi'nin yüzde 67'sinin tamamlandığını belirterek, “Hedefimiz, 2018'in Ağustos ayına kadar bu hat üzerinin tamamında inşaatı, altyapı çalışmalarını, elektro mekanik sistemleri bitirip, rayları tamamen döşemiş ve Eylül sonu itibariyle de sinyal çalışmalarını bitirmiş olmak. Aralık ayına kadar da test sürüşlerini tamamlayıp 2018 Aralık ayı sonu itibariyle de Gebze'den Halkalı'ya İstanbullular hizmet alacak” dedi.

Maltepe İstasyonu'nda projeyi yürüten firma yetkililerinden bilgi alan Bakan Arslan daha sonra Pendik Yunus İstasyonu'nda basın açıklaması yaptı.

HALKALI-GEBZE 114 DAKİKA

Bakan Arslan, “İstanbul için çok önemli olan, Asya yakasında Gebze'den Söğütlüçeşme'ye, Avrupa Yakası'nda Kazlıçeşme'den Halkalı'ya kadar Banliyö Sistemleri'nin metro standardına kavuşturulması, Marmaray ile entegre olup kesintisiz hale gelmesi. Aynı zamanda Marmaray araçlarıyla Gebze'den Halkalı'ya 114 dakikalık sürede 43 istasyonluk bu güzergah kat edilebilecektir” iddiasında bulundu.

‘2 BANLİYÖ, BİR ŞEHİRLERARASI HAT OLACAK’

Bu hat üzerinde ikisi banliyö biri şehirlerarası trenlere hizmet edecek hızlı tren hattının bulunacağını belirten Bakan Arslan, şunları söyledi:
“T-1 ve T-2 dediğimiz hatları Marmaray araçları kullanacak. T-3'ü ise şehirlerarası ve uluslararası trenler ile yüksek hızlı tren de buna dahil olmak üzere kullanacak. Yaklaşık 20 kilometresi Avrupa'da, Anadolu yakasında da 43 kilometre olmak üzere toplam 63 kilometre olacak.”

GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Proje kapsamında güvenlik tedbirlerini aldıklarını söyleyen Arslan, “Fiber optik altyapısı ile Kandilli Rasathanesi'ne bağlanarak, bir deprem anında rasathane ile irtibat kurup ona göre tedbir alabilecek hale gelecek. Aynı zamanda itfaiye ile de bağlanabilecek. Herhangi bir sıkıntı olduğunda itfaiye daire başkanlığı bunu anında görebilecek” şeklinde konuştu.

HAYDARPAŞA GARI

Bakan Arslan Haydarpaşa Garı ile ilgili olarak da, “Ankara'dan kalkan yüksek hızlı trenlerimiz şimdilik Pendik'e kadar geliyor. Bu proje bittiğinde Haydarpaşa Garı'na kadar gidebilecek. Haydarpaşa Garı yüksek hızlı tren garı olarak hem yolculara hizmet edecek hem de trenlerin gare (istasyon) sahası olarak hizmet verecek" ifadelerini kullandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da ‘demokratik çözüme hazırız’ mesajı

SONRAKİ HABER

Kadınları taciz eden kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...