11 Kasım 2017 11:10

Yaşam savunucularına yönelik saldırı protesto edildi

Sarıyer’de yaşam savunucularına yönelik bıçaklı saldırı protesto edildi. Kuzey Ormanları Savunması, 'Saldırganlar AKP üyesi mi?' diye sordu.

Paylaş

Kuzey Ormanları Savunması (KOS), İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Uskumruköy Mahallesi’nde ağaç kesilmesine karşı çıkan yaşam savunucularına yönelik bıçaklı saldırıyı protesto etti. Uskumruköy Kavşağı’nda bir araya gelen KOS üyeleri, “Betonu değil yaşamı savunuyoruz” pankartı açtı. 

Eylemde konuşan KOS üyesi Efe Baysal, yol genişletme projesi kapsamında işaretlenen ağaçların kesilmesine engel olmak için yaşam savunucuları Oruç Karacık, Serdar Yüksel’in bölgeye gittiklerinde bıçaklı saldırıya uğradığını ifade etti. Jandarmadan aldıkları bilgiye Oruç Karacık’ın Ramis Bilgin isimli kişi tarafından bıçaklandığını düşündüklerini dile getiren Baysal, saldırganlar hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını ifade etti.  

‘SALDIRGAN AKP SARIYER ÜYESİ Mİ?​’

Yaşanan saldırının münferit olmadığını dile getiren Baysal, özellikle OHAL döneminin yarattığı karanlık iklim içinde hak ve yaşam savunucularına saldırılar arttığını söyledi. Ramis Bilgin’in AKP Sarıyer Teşkilatı internet sitesine göre parti üyesi olduğunu belirten Baysal, AKP Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’a seslenerek, “Ramis Bilgin teşkilatınızın bir üyesi midir? Sitenizde AKP Demirciköy Başkanı olarak gözüken şahsın dostlarımızın canına kast ettiğinden haberiniz var mı?​” diye sordu.

‘KARANLIĞA MEYDAN OKUYORUZ’

Baysal, şöyle devam etti: “Devletin en tepesinden en alt katmanlara kadar sirayet eden karanlık iklimin zorbaları beslediğinin farkında olduğumuzu altını çiziyoruz. Yaşam savunucuları olarak tehditlere, baskılara, saldırılara karşı bir aradayız, bir arada yan yana durarak karanlığa meydan okuyoruz.” 
 
Eylem alkışlarla sona erdi. (İstanbul/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

35 ilden 345 kadın, Antalya’da kurultayda buluştu

SONRAKİ HABER

İşimizi geri istiyoruz eyleminde 368. gün: 5 kişi gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...