11 Kasım 2017 11:00

35 ilden 345 kadın, Antalya’da kurultayda buluştu

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Kadın Sığınakları ve Da(ya)nışma Merkezleri Kurultayı Antalya Özkaymak Falez Hotel’de başladı.

Paylaş

Tuğba ÇELİK
Antalya

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Kadın Sığınakları ve Da(ya)nışma Merkezleri Kurultayı, Antalya Özkaymak Falez Hotel’de başladı. 3 gün sürecek kurultaya 35 ilden yaklaşık 65 kadın derneği, 30 kamu kurum ve belediyeden 345 kadın katılıyor.

‘’Kazanımlarımıza Sahip Çıkmak ve Erkek Şiddeti ile Mücadelemizi Sürdürmek’’ başlığıyla düzenlenen kurultayda kadınlar, kadına yönelik şiddeti ve çözüm önerilerini konuşarak bir sonuç bildirisi yayımlayacaklar.

Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma merkezi ile Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın ortak düzenlediği kurultayın amacını "İlki, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Son Günü 1998 yılında gerçekleştirilen Kadın Sığınakları ve Da(ya)nışma Merkezleri Kurultayı‘nın yirmincisinde yeniden bir araya geliyoruz. Gerçekleştireceğimiz bu kurultay ile, ev içinde ve yakın ilişkilerde kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin güçlendirilmesini, sığınak ve danışma/dayanışma merkezlerinin kadın ve çocukların şiddetten uzak bir yaşama geçişlerini sağlayacak bir işleve kavuşmalarını, feminist yöntemler çerçevesinde kadın örgütlenmelerinin sağlanmasını, kadınlar arasında dayanışma ve paylaşımların geliştirilmesini ve kadına yönelik şiddetle mücadele için ortak politikalar üretmeyi hedefliyoruz’’ şeklinde açıkladılar.

ÖNCEKİ HABER

Akkim direniş çadırı: Türkiye’nin fotoğrafı

SONRAKİ HABER

Yaşam savunucularına yönelik saldırı protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa